Katedros aikštėje įsikūrusį Kalėdų miestelį šią savaitę vargu ar buvo galima pavadinti judriu. Didesnį nei trijų žmonių būrelį buvo galima pamatyti tik prie palapinės, kur pilstomas karštas vynas.
„Prekyba dar tik įsibėgėja. Bet išgerti vyno jau ateina vis daugiau žmonių. Vynas skanus ir be alkoholio. Juk prie Arkikatedros negalime vaišinti svaigalais“, – paaiškino 8 litus už stiklinę kainuojantį nealkoholinį vyną pilstanti Giedrė.
Į medų pridėjo priedų
Jeigu manote, kad Kalėdų miestelio pardavėjos – storos tetulės su kuodais ant galvų, labai klystate. Dauguma prekeivių – jaunos merginos studentės, kolegijų moksleivės ir pradedančios prekybininkės.
Viktorija ir Sandra šiemet pristato naujieną – medaus su visokiais skaniais priedais (uogomis, vaisiais, prieskoniais) „Šerkšno medus“ mišinius.
Merginos sakė, jog pirkėjai, ypač lietuviai, labai domisi nauju gaminiu. Tačiau labiau domisi nei perka.
„Maždaug pusę viso laiko praleidžiame aiškindami, pasakodami apie medų. Jau galėtume apsiginti daktaro disertaciją“, – juokėsi Viktorija.
Medaus mišinio 200 gramų indelis kainuoja 17 litų.
Grybus graibsto užsieniečiai
Suvenyrus ir saldumynus siūlanti kiek vyresnio amžiaus pora Rimas ir Laura džiaugėsi pirkėjais užsieniečiais.
Mat jie noriai, neragaudami ir nesiderėdami, perka baravykus. Ne tikrus, o grybų pavidalo pyragaičius. „Užsieniečiai stebisi jiems nematytais dalykais ir perka nemažais kiekiais“, – kalbėjo Rimas.
Mokosi skaičiuoti eurais
„Sostinės“ kalbinti pardavėjai sakė, jog tuo metu, kai mažai pirkėjų, išsitraukę skaičiuokles treniruojasi skaičiuoti savo prekių kainas eurais.
Nors po Naujųjų metų dar dvi savaites bus galima atsiskaityti litais, pardavėjai mano, kad užsieniečiai turistai jau atsiskaitys eurais.
Apsilankius Kalėdų miestelyje galima ne tik įsigyti Kalėdų dovanų, bet ir sočiai užkirsti tradicinių vilnietiškos greitosios virtuvės patiekalų: blynų su įdaru, kibinų ir čeburekų.