Tačiau populiariausia ant lietuvaičių stalo vis dar išlieka lašiša.
Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, žuvies suvartojimas ypač
išauga prieš didžiąsias šventes, pavyzdžiui balandį, prieš Velykas,
žuvies buvo suvartojama 22 proc. daugiau nei kitais mėnesiais.
Panašių vartojimo tendencijų „Maxima“ analitikai tikisi ir lapkritį
bei gruodį. Kelerius pastaruosius metus daugiausiai šviežios žuvies
nupirkdavo vyresnio amžiaus žmonės, tačiau pastaruoju metu žuvis
itin išpopuliarėjo tarp jaunimo ir jaunose šeimose. Tai siejama su
populiarėjančiomis sveiko gyvenimo būdo idėjomis ir specialistų
rekomendacijomis vartoti daugiau šviežios žuvies.
„Maxima“ duomenimis, pačiu populiariausiu jūros produktu jau
daug metų išlieka lašiša. Šiais metais padaugėjo perkančių lašišos
filė ir jos didkepsnius. Pagal populiarumą po lašišos rikiuojasi
atšaldytos virtos krevetės, auksaspalvės dorados ir mažaakių
pangasijų filė.
Iš Lietuvoje sugaunamos žuvies populiariausi
atšaldyti paprastieji karšiai, Europinės lydekos, Baltijos menkės,
vaivorykštiniai upėtakiai, paprastieji lynai ir paprastosios
kuojos, nuolat auga gyvų karpių pardavimai, kurie rekordines
aukštumas pasiekia Kūčių išvakarėse.