Romantiška vakarienė senamiestyje – su šiukšlyno dvoku

Romantišką vakarienę ar verslo kolegų susitikimą nutraukia atliekas vežančio sunkvežimio bildesys. Netrukus tarp lauko kavinės stalų darbininkai ima tempti smirdinčius konteinerius. Koktu? Bet su tuo priversti taikstytis senamiesčio užeigų lankytojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Aug 25, 2014, 9:17 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 10:47 PM

Jeigu sugalvosite vakarieniauti iki vėlumos nerimstančioje Pilies gatvėje, teks atlaikyti ne tik pinigų kaulijančių elgetų atakas.

Pradėję kirsti kepsnį, blynus ar gurkšnoti alų, bet pamatę atriedančią šiukšlininkų mašiną būsite priversti sustoti, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

Atliekų vežėjai tikina, kad tai – neišvengiama. Iš senamiesčio šiukšles ne rytais, o vakarais jie veža dėl to, kad darbo valandomis trukdytų lengviesiems automobiliams.

Be to, šiukšlių vežėjų sunkvežimiai rytais piktina vietos gyventojus.

Įstrigtų kąsnis gerklėje

Vieni lauko kavinių lankytojai įdėmiai stebi šiukšlininkų darbą – kada jie baigs? Kiti pirštais užspaudžia nosis, kad nepajustų iš konteinerių sklindančios smarvės.

Treti stengiasi kalbėti garsiau sukdami akis nuo ne itin mielo vaizdo, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

Visi lankytojai padeda stalo įrankius į šoną, nes kąsnis gerklėje įstrigtų net jei šiukšlininkas palinkėtų gero apetito.

Teisybė, šiukšlių vežėjai sukasi kaip vijurkai, kelios minutės ir važiuoja toliau. Bet purvinas ir tepaluotas automobilis, už jo šono užkištas kastuvas, kuriuo semiamos šiukšlės, o ir patys konteineriai ilgai neišnyksta iš akių.

Nepyksta tik užsieniečiai

„Kiaulystės dėsnis. Kai tik susiruošiame pasėdėti lauko kavinėje Pilies gatvėje, atvažiuoja tas bjaurus sunkvežimis.

Taip buvo ir praėjusią vasarą, taip yra ir šiemet.

Kodėl šiukšles reikia vežti būtinai tada, kai kavinėse daugiausia klientų?“ – klausė vilnietė Ramunė.

Šalia blyninės „La Crepe“ šiukšlininkų sunkvežimis apie pusę dešimtos vakaro sustoja visai prie stalų.

Atrodo, kad šis vaizdas neigiamų emocijų nesukelia tik užsieniečiams.

Kai kurie atliekų vežėjų darbą fiksuoja mobiliaisiais telefonais, fotoaparatais.

Prašys koreguoti grafiką

Blyninių „La Crepe“ tinklo direktoriaus Gedimino Balnio nuomone, savivaldybė turėtų griežčiau kontroliuoti, kada šiukšlių vežėjai dirba savo darbą.

„Miesto valdžia tikrai privalėtų rūpintis, kad atliekų prikrauti sunkvežimiai netrukdytų kavinių lankytojams“, – įsitikinęs G.Balnis.

Jis pripažino, kad šiukšlių mašina į Pilies gatvę užsuka kaip tyčia tada, kai kavinėse daugiausia lankytojų.

„La Crepe“ klientai dėl to dar nesiskundė, tačiau G.Balnis žadėjo pasirūpinti, kad atliekų išvežimo grafikas būtų pakoreguotas.

O šalia esančio restorano „Aula“ vadovas Algimantas Miknevičius teigė pasirūpinęs, kad šiukšlininkų sunkvežimis prie jo vadovaujamos užeigos Pilies gatvėje nesustotų.

„Iš mūsų restorano atliekas veža kita įmonė, be to, konteinerius išstumia ne į Pilies gatvę, kur visada daug žmonių, o į vieną tarpuvartę prie Vilniaus universiteto“, – pasakojo A.Miknevičius.

Jo žodžiais, Pilies gatvėje, kaip ir visame senamiestyje, netrūksta ir kitų problemų, tad nesinorėtų, kad jų daugėtų ir dėl šiukšlininkų darbo.

Darbo valandomis nedirba

Šiukšles vakarais iš Pilies gatvės vežančios bendrovės „VSA Vilnius“ Klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Martynas Surplys tikino, kad aptarnavimo prasme senamiestis yra išskirtinis rajonas.

„Senamiestyje turime dirbti labai lanksčiai, nes dieną iš čia išvežti šiukšlių faktiškai nėra sąlygų, nes gatvėse – tarp jų ir Pilies – pristatyta automobilių.

Senamiesčiui esame įsigiję specialų, mažesnį šiukšliavežį, bet juo darbo valandomis taip pat neįmanoma pasiekti kai kurių vietų“, – skundėsi M.Surplys.

„VSA Vilnius“ šiukšles iš senamiesčio mėgina vežti ir anksti rytais, bet vėlgi bėda – dėl to nepatenkinti gyventojai.

M.Surplys tvirtino, kad atliekų išvežimo grafiką įmonė derina su namus administruojančia bendrove „Senamiesčio ūkis“, atsižvelgia į gyventojų pageidavimus.

Taupydami perpildo

„VSA Vilnius“ kaltino ir senamiestyje įsikūrusias kavines, kurios perpildo joms skirtus konteinerius.

Šiukšlių mašinos galėtų atvažiuoti dažniau, tačiau kavinės nesutinka, nes tektų papildomai mokėti.

Atsikalbinėdami kavinių šeimininkai aiškino, kad šiukšlės ne jų, jas suneša aplinkinių namų gyventojai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.