Tam įtakos turėjo 8,7 proc. sumažėjusios gyvulių ir gyvulininkystės produktų supirkimo kainos ir 7,5 proc. sumažėjusios augalininkystės produktų supirkimo kainos.
Iš gyvulių ir gyvulininkystės produktų sumažėjo paukščių – 19,9 proc., galvijų – 12,7 proc., natūralaus riebumo pieno – 8,6 proc., avių ir ožkų – 6,3 proc., kiaušinių – 3,1 proc. supirkimo kainos. Taip pat atpigo šie augalininkystės produktai: avižos – 31,1 proc., kvietrugiai – 25,3 proc., miežiai – 17,9 proc., kukurūzai – 17,9 proc., rugiai – 16,3 proc., bulvės – 15,6 proc., rapsų sėklos – 10,7 proc., grikiai – 7,4 proc., kviečiai – 6,7 proc., javų mišiniai – 2,2 procento. Tačiau pabrango daržovės – 11,1 proc., vaisiai ir uogos – 4,2 proc., ir ankštiniai augalai – 3,8 procento.
Žemės ūkio produktų supirkimo kainos 2014 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, sumažėjo 8,1 procento. Tai lėmė 11,4 proc. atpigę augalininkystės ir 5,1 proc. atpigę gyvulių ir gyvulininkystės produktai. Iš augalininkystės produktų sumažėjo bulvių – 17,8 proc., rapsų sėklų – 13,9 proc., javų – 13,1 proc., o padidėjo vaisių ir uogų – 41,6 proc. bei daržovių – 0,7 proc. – supirkimo kainos. Iš gyvulių ir gyvulininkystės produktų sumažėjo galvijų – 16,7 proc., paukščių – 16,5 proc., avių ir ožkų – 6,1 proc., kiaulių – 2,7 proc., kiaušinių – 2,4 proc. – supirkimo kainos. Pabrango natūralaus riebumo pienas – 0,3 procento.
2014 m. sausio–birželio mėnesius, palyginti su tuo pačiu 2013 m. laikotarpiu, supirkta daugiau rapsų sėklų – 22,5 proc., natūralaus riebumo pieno – 8,6 proc., galvijų – 7,1 proc., paukščių – 5,4 procento. Tačiau mažiau supirkta vaisių ir uogų – 25,9 proc., bulvių – 25 proc., avių ir ožkų – 15,8 proc., kiaulių – 8,6 proc., daržovių – 7,1 proc., javų – 3,5 proc. ir kiaušinių – 2,8 procento.