Paskutinių braškių kilogramas – devyni litai. Ūkininkai sako, uogų šįmet mažiau maždaug trečdaliu, tad pirkėjų netrūko visą sezoną.
Orai braškių augintojų šįmet nepagailėjo – žiema buvo šalta ir besniegė, gegužę braškių žiedus naikino šalnos, kai kur derlių sukapojo kruša. Prognozuota, kad šįmet braškių kilogramas gali kainuoti ir dvidešimt litų, tačiau vidutiniškai atsiėjo septynis – dviem litais brangiau nei pernai. Ūkininkai lietuviškų braškių žada dar mėnesį, tačiau jų kilogramas jau kainuos apie penkiolika litų.
„Pati gamyba kainuoja žymiai brangiau, savikaina yra didesnė. Savikaina, jeigu po priedangom, arti dešimt litų. Vis vien ūkininkas turi išsilaikyti kažkaip“, – Vidas Juodsnukis, Lietuvos braškių augintojų draugijos pirmininkas.
Besibaigiant braškėms, ūkininkai pirkėjus jau vilioja kitomis uogomis: neblogai užderėję serbentai šįmet kainuoja apie penkis litus už litrą, aviečių puskilogramis – šešis litus.