Mainai Ukmergėje: vietoj koklių gamyklos - 15 gyvenamųjų namų

2014 m. balandžio 8 d. 15:49
Daiva Zimblienė
Iš Ukmergę sovietmečiu garsinusios koklių gamyklos tuoj beliks tik milžiniška statybinio laužo krūva. Naujieji gamyklos savininkai per mėnesį baigia nugriauti visus pastatus ir šioje vietoje įkurs privačių namų kvartalą.
Daugiau nuotraukų (1)
Šių metų pradžioje iš bendrovės „Investocom“ 2,4 hektaro teritoriją su trylika pastatų, kurių bendras plotas daugiau bei 6,4 tūkstančio kvadratinių metrų ploto įsigijo bendrovė „Alnitransa“.
Daugiau nei du dešimtmečius Širvintose veikianti bendrovė iškart nusprendė sulyginti su žeme nuo Lietuvos Nepriklausomybės metų neveikiančią, apleistą ir nesaugomą gamyklą.
Vilniaus gatvės pabaigoje esantis buvęs bendrovės „Dvarčionių keramika“ Ukmergės koklių cechas ne tik darkė Ukmergės miesto vaizdą, bet ir kėlė didelę grėsmę.
Metalo laužo rinkėjų rojumi ir vaikų žaidimų aikštele virtusi gamyklos teritorija lygiai prieš metus nusinešė moksleivio gyvybę.
Metalo ieškančiam 16 – mečiui L.K. beardant gelžbetonines konstrukcijas, ant jo užkrito perdengimo plokštė ir mirtinai sužalojo.
O 2009 metų vasarį čia stipriai susižalojo – apdegė kūną 14 – metis N.Š.
Žaisdamas slėpynių berniukas įbėgo į neužrakintą aukštos įtampos elektros skirstymo patalpą, kur į jį trenkė elektra.
„Dar tiksliai neskaičiavome, tačiau pastatų nugriovimas ir statybinio laužo išvežimas gali atsieiti kelis šimtus tūkstančių litų.
Statinius baigia griauti mūsų įmonės ekskavatorius, o gamyklos teritorijoje stovinčiam didžiuliam kaminui nugriauti teks samdytis specialią techniką iš Vilniaus.
Statybinį laužą „sumalsime“ ir panaudosime kelių tiesimo darbams.
Jei viskas vyks sklandžiai, išvalius sklypą imsimės gyvenamųjų namų kvartalo projektavimo darbų“, -- sakė transporto paslaugas teikiančios ir karjerus turinčios bendrovės „Alnitransa“ direktorius Algirdas Didžiokas.
Tokio dydžio sklype galima pastatyti apie 15 gyvenamųjų namų.
Beje, kitapus Vilniaus gatvės prieš keletą metų iškilęs naujausias gyvenamųjų namų kvartalas jau tapo prestižiniu ir vienu iš brangiausių pagal namų ir sklypų kainas Ukmergėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.