Daugelio šeimų ateitis – nesaugi

2014 m. kovo 5 d. 09:29
lrytas.lt
Daugelis Lietuvos šeimų labai priklausomos nuo vieno pagrindinio maitintojo. Jo netekus, šeimos gyvenimas pasikeistų iš esmės – tektų keisti gyvenimo būdą, mažinti išlaidas, prašyti artimųjų paramos ar net socialinių išmokų. Mažesnė dalis žmonių patvirtino, kad kurį laiką galėtų gyventi iš santaupų arba kad šeimai pakaktų pinigų toliau gyventi įprastu finansiniu ritmu.
Daugiau nuotraukų (1)
Tokią situacija atskleidė bendrovės „PZU Lietuva“ užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa.
Bendrovės „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ generalinis direktorius Zbignevas Gaverskis teigia, kad tyrimo duomenys liudija apie gana nesaugią Lietuvos šeimų padėtį – pagrindinio šeimos maitintojo praradimas ar liga reikštų ir nemažą finansinį sukrėtimą.
„Daugiau nei pusė (55 proc.) žmonių teigia, kad praradus pagrindinį maitintoją ar jam sunkiai susirgus, šeima netektų ir svarbių pajamų. Ketvirtadalis šeimų turėtų kreiptis pagalbos į artimuosius, tokia pat dalis prašytų socialinės paramos iš valstybės. Apie 7 proc. šeimų turėtų parduoti savo namus, kad galėtų pragyventi. Nelaimės akivaizdoje svarbu turėti bent jau finansinius saugiklius“, - teigia Z.Gaverskis.
Jis mano, kad Lietuvoje santaupos yra vienas pagrindinių šeimos sprendimų apsisaugoti finansiškai. Tiesa, Z.Gaverskis pabrėžia, kad santaupų dažniausiai pakanka tik neilgam laikotarpiui.
Tyrimas parodė, kad penktadaliui šeimų (21 proc.) gyvenimas, praradus maitintoją, nesikeistų, nes šeima yra užtikrinta dėl įplaukų iš kitų šaltinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.