Palangos vasaros estrada - uoga ant 29 metų architekto karjeros torto

Prisukama muzikinė dėžutė. Tokia mintis pirmiausia šovė į galvą 29 metų architektui Algirdui Stripiniui, kai jis  nusprendė išbandyti jėgas Palangos vasaros estrados rekonstrukcijos konkurse.  Tačiau sudėtinga pastato vieta - šalia skveras, Kurhauzas, sovietiniais laikais statyti poilsio namai tarsi prašėsi, kad naujasis miesto centro dalyvis sujungtų šia skirtingą architektūrą.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Jul 26, 2013, 9:33 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:32 PM

- Todėl jūs pasirinkote apvalią formą?, - lrytas.lt pakausė klaipėdiečio, kurio projektas nurungė 4 dalyvių darbus.

- Ilgai svarsčiau apie formą. Juk dar salėje turi tilpti 2,5 tūkst. žiūrovų.

Manau, apvali pastatų forma yra švari, paprasta ir aiški. Be to nesipjauna su aplinkiniu užstatymu, yra būdinga Palangai. Pastatą siūlome įgilinti apie 4 metrus, kad jis neišsišoktų savo aukščiu, neužgožtų aplinkos. Todėl fasaduose atsirado tinko apdailos bei žalios spalvos stiklo.  O įgaubti langai tarsi atkartoja pirminę - muzikinės dėžutės mintį.   

- Šis statinys taps kurorto simboliu ir pagrindiniu traukos objektu, todėl jo architektūrinė kokybė – itin svarbi. Ar šis darbas bus uoga ant jūsų karjeros torto?

- Na, tai priklauso ir nuo to kokie statybininkai ateis. Bet tikiuosi, viską pavyks įgyvendinti be trūkumų. Kai bus perkirpta juostelė, tada bus uoga.

- Kai prieš pusmetį tapote reikšmingo objekto rekonstrukcijos projekto nugalėtoju, kokių komentarų sulaukėte iš kolegų - jus gyrė ar malė i miltus?

- Lyg ir visiems patinka ką sukūriau, bet ką už akių šneka - nežinau.

- Kuriais dar savo darbais galite didžiuotis?

- Šiuo metu statomu Klaipėdos jūrų muziejaus delfinariumu. Tiesa, jo rekonstrukcijos darbai stringa dėl finansavimo. Bet ten irgi gražus objektėlis bus.

- Nuogąstaujate, kad užtruks ir vasaros estrados rekosntrukcijos darbai?

- Apie tai negalvoju.

Rekonstrukcijos darbus numatoma vykdyti keliais etapais

Vietoje senosios vasaros estrados išdygs daugiafunkcinis trijų, tarpusavyje sujungtų, korpusų pastatas, kuriame įsikurs net tik koncertų salė, bet ir kultūros centras bei meno mokykla.

Per pirmąjį darbų etapą bus pertvarkyta pati koncertų salė, kuri bus maždaug 4000 kv m pločio. Po permainų rekonstruojamas pastatas bus pritaikytas veikti pilnus metus.

Koncertų salėje bus įrengtas 2500 sėdimų žiūrovų vietų amfiteatras su apie sceną išdėstytomis žiūrovų vietomis. Numatyta ir galimybė žemesnįjį amfiteatro lygį transformuoti į horizontalaus grindų paviršiaus salę. Tuomet sėdimų ir stovimų vietų skaičius salėje sieks iki 3000.

Naujajai koncertų salei keliami itin dideli kokybės reikalavimai - siekiama, kad muzika čia skambėtų ypatingai gerai. Todėl įrengiant patalpas bus naudojamos tik specialios akustinės medžiagos, neleidžiančios sklisti aidui ir maksimaliai apsaugančios nuo triukšmo sklidimo į aplinką. Įrengus koncertų salę, prasidės kito korpuso – maždaug 900 kv. metrų ploto meno mokyklos, kuria galės naudotis jaunieji palangiškiai, statybos.

Galiausiai išdygs Kultūros centras, kurio plotas sieks apie 250 kv. metrų. Šio pastato išskirtinumu taps kamerinis vidinis kiemelis, kuriame galės vykti nedideli koncertai, poezijos vakarai, diskusijos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.