Apsilankęs vienoje iš Vašingtone esančių „Starbucks“ kavinių, vyras iš jos išėjo nešimas „Quadriginoctuple Frapucchino“ – kol kas pačiu brangiausiu „Stabucks“ gėrimu pasaulyje. Šį sudaro 48 puodeliai espresso, sojos pienas, vanilė, bananai, braškės, karamelė, žaliosios arbatos milteliai, baltymų milteliai, grietinėlė, šokoladas bei dar keli kiti pagardai, kuriuos visus gana tolerantiškas barista supylė į pusantro litro puodelį.
Už šį pašėlusį gėrimą sumokėjęs 47,3 JAV dolerių Chevassusas savo vardą įsirašė į pasaulio rekordininkų gretas, tuo pačiu sumušdamas ir kiek daugiau nei prieš metus kito amerikiečio pasiektą brangiausio „Starbucks“ kavos gėrimo rekordą. Pastarąjį tuomet sudarė 16 espresso puodelių ir jis kainavo 23,6 JAV dolerių.
Kiti keisčiausi maisto rekordai:
50 milijonų JAV dolerių vertės 8 aukštų ir 2000 deimantų inkrustuotas tortas, kurį bus galima išvysti bei jo paragauti kovo 3 dieną Didžiojoje Britanijoje vyksiančio „The National Gay Wedding Show“ metu.
1148 kg sverianti bulvių košė, kurią spalio mėnesį Prancūzijoje per mažiau nei 6 valandas paruošė garsusis šefas Joëlis Robuchonas, padedamas 200 savo studentų. Ne viena Michelin žvaigždute apdovanotas virėjas pasaulio rekordą pasiekė sunaudojęs 800 kg bulvių, 275 kg sviesto ir daugiau kaip 300 litrų pieno.
913,54 kg svorio mėsainis, kurį rugsėjo mėnesį pagamino Minesotos valstijoje esantis „Black Bear Casino Resort“. 3 metrų aukščio mėsainiui paruošti prireikė 30 kg kumpio, 25 kg salotų, 25 kg svogūnų ir 20 kg sūrio.
3020 kg sveriantis žuvies troškinys, kurį rugsėjo mėnesį Masačiusetse išvirė „University of Massachucetts Dining Services“ atstovai. Troškinys buvo gaminamas pagal šefo Jeto Tila receptą, naudojant menkę, moliuskus, midijas, omarą bei lašišą.
3176,5 kg sveriantis ledinukas, kurį liepos mėnesį sukūrė Kalifornijoje esanti „See’s Candies” gamykla. Šis šokolado skonio ledinukas, sverianti daugiau nei trys vidutinio dydžio automobiliai, buvo 180 cm aukščio ir beveik 100 cm pločio.
115,09 metrų ilgio saldus biskvitinis vyniotinis, 2011 m. lapkritį suvyniotas Japonijoje. Pyrago papuošimui buvo sunaudota 100 kg plaktos grietinėlės, 10 kg cukraus bei 45 kg aukso miltelių.
160 metrų ilgio makaronas, kurį 2011 m. liepos mėnesį pagamino Niujorke esantis italų restoranas „Sorge’s”.
203,8 metrų ilgio dešrainis, kurį 2011 m. liepos mėnesį, minint 200-ąsias šalies metines, pagamino paragvajiečiai. Vien tik dešrainio bandelei paruošti prireikė 100 kg miltų, 25 litrų vandens, 6 kg mielių, 6 kg cukraus, 5 kg sviesto, 2 kg pieno miltelių, 2 kg druskos bei 1 litro salyklo ekstrakto. Užfiksavus rekordą, dešrainis buvo supjaustytas į 2000 porcijų ir išdalintas susirinkusiems žiūrovams.
15,01 metro skersmens blynelis, kurio kepimą dar 1994 m. iniciavo Mančesteryje esanti „Co-operative Union Ltd“ bendrovė. Blynelis svėrė daugiau kaip 3 tonas ir turėjo daugiau kaip 2 milijonus kalorijų.