Kepyklos patalpose trūko švaros ir tvarkos, netinkamai prižiūrimas ir valomas gamybinis inventorius, sudaromos galimybės kryžminei taršai. Įmonėje ne visi atidaryti langai yra su apsauginiais tinkleliais, laikomos atviros durys į lauką, todėl patalpose skraido musės, vapsvos.
„Patikrinimo metu inspektoriai nustatė, kad kepyklėlėje prekiaujama džiūvėsiais, užterštais aruodiniais kenkėjais. Darbuotojams trūksta švarių darbo rūbų, kai kurie darbuotojai nedėvi galvos apdangalų. Kepyklėlėje pagaminti produktai nepaženklinti, todėl neįmanoma nustatyti, kada jie pagaminti, kokia jų tinkamumo vartoti trukmė. Žaliavų sandėliavimo šaldytuvas perpildytas, produktų laikymo sąlygos nekontroliuojamos ir neregistruojamos. Greitai gendantys maisto produktai: mėsos gaminiai, pieno produktai, kiaušinių masė, mielės, paruoštas kiaušinių likerio skonio kremas laikomi netinkamoje temperatūroje“, - komentavo Šiaulių VMVT viršininko pavaduotoja Audronė Mikalauskienė.
Pasak specialistės, dalį žaliavų - obuolius, morkas ir netgi neaiškios kilmės mėsos gaminius - darbuotojai buvo sudėję lauke, ant laiptų ir pridengę grindų šluostėmis.
Dėl nustatytų grubių ir pasikartojančių pažeidimų kepyklėlės „Prezo“ veikla sustabdyta, kol bus pašalinti visi nustatyti pažeidimai, o ateityje ši įmonė bus priskirta padidintos rizikos įmonių grupei ir kontroliuojama dažniau bei griežčiau.
Visus neaiškios kilmės, užterštus aruodiniais kenkėjais maisto produktus bei netinkamomis sąlygomis laikytas žaliavas nurodyta sunaikinti specializuotoje įmonėje.