Restorano lankytojas savo paliktus 500 eurų arbatpinigiams laikė labai dosniais. Tačiau kai padavėjas suskaičiavo pinigus, jis pasivijo klientą restorano automobilių stovėjimo aikštelėje ir pasakė, kad to neužtenka.
Padavėjas be užuolankų papriekaištavo vyrui dėl jo šykštumo ir pareikalavo padidinti arbatpinigius bent iki 1 000 eurų, t. y. 20 proc. sumos, kurią italas sumokėjo už patiekalą.
Žinoma, kad Prancūzijos Rivjera yra mėgstama turtingų žmonių atostogų vieta. Tačiau dėl kai kurių restoranų darbuotojų elgesio šis nuostabus kurortas tampa neprieinamas daugeliui žmonių ir gali atstumti net tuos, kurie gali sau leisti atostogoms išleisti daug pinigų.
Kitas turistas teigė matęs restoraną, kuriame minimalus kvitas pavalgius vienam asmeniui yra 1 500 eurų. Dar viena prabangi įstaiga savo svečiams siūlo užsisakyti „geriausius“ staliukus už protu nesuvokiamą 100 000 eurų sumą.
Taip pat žinoma, kad elitinių kurortų restoranų darbuotojai tikrina klientų turtingumą ir sudaro „juodąjį sąrašą“ žmonių, kurie palieka mažus arbatpinigius.