LKU kredito unijų grupė pristato taupymo būdą su dar didesnėmis palūkanomis

2024 m. rugsėjo 24 d. 12:00
Finansų rinkoje populiarėjant terminuotiesiems indėliams, gyventojai ir įmonės vis dažniau naudojasi galimybe nuosavomis santaupomis užsidirbti pasyvių pajamų. Atsižvelgdama į augantį susidomėjimą taupymo priemonėmis, LKU kredito unijų grupė, jungianti 45 kredito unijas visoje Lietuvoje, pristatė naują taupymo sprendimą su dar didesne finansine grąža – neatšaukiamą terminuotąjį indėlį.
Daugiau nuotraukų (2)
Nepaisant didėjančio taupymo indėliuose populiarumo, Lietuvos banko duomenys rodo, kad gyventojai vis dar laiko 15,8 milijardo eurų einamosiose sąskaitose, už kuriuos negauna jokios grąžos. Tuo tarpu LKU kredito unijų grupės metinis indėlių portfelio augimas siekia apie 19 %, o šį augimą skatina vienos didžiausių indėlių palūkanų Lietuvoje, kurias siūlo LKU kredito unijų grupė.
„Nemaža dalis LKU grupės kredito unijų siūlo aukštesnes nei 4 % terminuotųjų indėlių palūkanas, o tai – vienos didžiausių indėlių palūkanų Lietuvoje. Matydami, kad vis daugiau klientų renkasi perkelti savo santaupas iš einamųjų sąskaitų į indėlius, nusprendėme išplėsti paslaugų spektrą ir pasiūlyti neatšaukiamą terminuotąjį indėlį, kuris užtikrintų dar didesnę palūkanų grąžą mūsų klientams“, – komentuoja LKU grupę prižiūrinčios Lietuvos centrinės kredito unijos Verslo vystymo departamento direktorė Jovita Platenkovienė.
Pašnekovė taip pat pastebi, kad Europos centriniam bankui neseniai sumažinus bazinę palūkanų normą, palūkanų grąža finansų įstaigose taip pat pradeda trauktis. „Visgi LKU grupė šiuo metu ir toliau išlaiko konkurencingas indėlių palūkanas, todėl dabar ypač palankus metas sudaryti indėlio sutartį“, – teigia J.Platenkovienė.
Viena didžiausių palūkanų grąžų
Neatšaukiamas terminuotasis indėlis veikia panašiai kaip įprastas terminuotasis indėlis. Sudarę indėlio sutartį kredito unijoje, įnešate tam tikrą pinigų sumą, už kurią gausite stabilias ir garantuotas palūkanas iki pat indėlio termino pabaigos, nepriklausomai nuo rinkos svyravimų.
Neatšaukiamas terminuotasis indėlis yra naudingas privatiems ar verslo klientams, turintiems laisvų lėšų, kurių, tikėtina, artimiausiu metu neprireiks. Visą sutarties laikotarpį nėra galimybės atsiimti pinigų, išskyrus tam tikras ypatingas aplinkybes, taikomas privatiems klientams: darbo netekimas, kritinė liga, indėlininko arba artimojo mirtis. Tuo metu verslo klientai nutraukti neatšaukiamojo terminuotojo indėlio sutarties negali. Būtent dėl šio įsipareigojimo, neatšaukiamo terminuotojo indėlio palūkanos yra aukštesnės nei visų kitų indėlių tipų.
Be to, pinigai indėlyje „dirba“ saugiai – LKU grupės kredito unijos, kaip ir kitos Lietuvoje veikiančios finansų įstaigos, dalyvauja indėlių draudimo sistemoje. Vadinasi, visos lėšos iki 100 tūkst. eurų yra apdraustos valstybės.
Finansinė drausmė
Didelė dalis taupančių žmonių susiduria su iššūkiu laikytis ilgalaikių taupymo tikslų. Finansų ekspertai pastebi, kad taupymas naudojantis neatšaukiamu terminuotuoju indėliu padeda laikytis finansinės drausmės.
Kadangi visu indėlio sutarties laikotarpiu nėra galimybės atsiimti pinigų, išskyrus jau minėtas ypatingas aplinkybes, šis įsipareigojimas priverčia kruopščiai apgalvoti savo finansinius sprendimus ir atsakingai planuoti ateities išlaidas. Neatšaukiamas terminuotasis indėlis leidžia būti tikriems, kad gausite garantuotą finansinę grąžą, bet kartu jus apsaugo nuo impulsyvių sprendimų ir skatina laikytis ilgalaikio taupymo plano.
Gyventojai ir verslo įmonės, norinčios pasinaudoti šiuo taupymo įrankiu, gali kreiptis į LKU kredito unijų grupę ir su konsultantais aptarti visas šio indėlio sąlygas bei rasti optimalų sprendimą, atsižvelgiant į jūsų finansinius tikslus ir galimybes.
Neatšaukiamas terminuotasis indėlis trumpai:
  • Apsauga nuo infliacijos. Sudarę neatšaukiamo terminuotojo indėlio sutartį, Jūs savo santaupas saugosite kredito unijoje tam tikrą laiką, per kurį jos ne tik nenuvertės, bet ir paaugs. Turint laikinai laisvų pinigų, tai sprendimas „įdarbinti“ pinigus ir gauti palūkanų grąžą.
  • Konkurencingos palūkanos. Kadangi įsipareigojate laikyti pinigus visą sutartą laikotarpį, neatšaukiamų terminuotųjų indėlių palūkanos yra didesnės nei įprastų indėlių. Tai reiškia, kad iš savo santaupų galite uždirbti daugiau.
  • Lankstus terminas. Sudaryti neatšaukiamojo terminuotojo indėlio sutartį galite, pasirinktinai, nuo 6 mėnesių iki 5 metų laikotarpiui.
  • Santaupos yra apdraustos. Neatšaukiami terminuotieji indėliai, kaip ir kiti indėlių tipai, iki 100 000 eurų yra apsaugoti valstybės indėlių draudimo sistemos.
  • Stabili finansinė grąža. Sudarę neatšaukiamo indėlio sutartį, galite būti ramūs dėl savo pinigų – gausite sutartą palūkanų normą, nepriklausomai nuo rinkos svyravimų.
  • Finansinė drausmė. Neatšaukiamas terminuotasis indėlis padeda išlaikyti finansinę drausmę, nes negalite jo nutraukti anksčiau laiko. Tai ypač naudinga, jei taupote konkrečiam tikslui – žinodami, kad pinigai yra „užrakinti“, lengviau išvengsite impulsyvių išlaidų.
  • Taupymo portfelio diversifikavimas. Neatšaukiamas terminuotasis indėlis suteikia galimybę diversifikuoti savo taupymo portfelį. Užuot visus pinigus laikę vienoje vietoje, dalį jų galite skirti neatšaukiamam terminuotajam indėliui, kuris siūlo didesnę grąžą, bet mažesnį likvidumą (pinigų prieinamumą). Tai leidžia subalansuoti savo santaupas – kai vienos taupymo priemonės suteikia daugiau lankstumo, kitos uždirba didesnę finansinę grąžą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.