Palangos kredito unija – reali alternatyva Vakarų Lietuvoje veikiantiems bankams

2024 m. rugsėjo 18 d. 16:00
Lietuvoje populiarėjant kredito unijoms, Palangos kredito unija siekia nuosekliai didinti gyventojų, verslo, ūkininkų kreditavimo apimtis.
Daugiau nuotraukų (2)
Veikia devyniose savivaldybėse
Palangos kredito unija savo veiklą vykdo ne tik Palangos mieste, bet ir Kretingos, Plungės, Rietavo, Šilalės, Šilutės, Neringos, Klaipėdos rajonų ir Klaipėdos miesto savivaldybėse. Geografiškai Palangos kredito unijos veiklos regionas yra vienas didžiausių, nes įskaitant Palangą, aptarnauja devynias savivaldybes.
Palangos kredito unija priklauso LKU kredito unijų grupei, kuri vienija 45 kredito unijas visoje Lietuvoje. LKU kredito unijų grupė – kooperatiniais pagrindais sukurta finansinė institucija, kuri yra sukaupusi daugiau kaip 20 metų sėkmingos veiklos patirties ir turi daugiau negu 100 klientų aptarnavimo vietų visoje Lietuvoje.
Palangos kredito unija, kaip ir kitos LKU grupei priklausančios kredito unijos, teikia visas finansines paslaugas fiziniams ir juridiniams asmenims, ūkininkams, vietos savivaldos institucijoms, įmonėms bei organizacijoms.
Palangos kredito unija palankiomis sąlygomis klientams siūlo ne tik taupymo paslaugas – terminuotuosius indėlius, bet ir turi visas galimybes suteikti būsto, taip pat – antrojo (atostogų) būsto, vartojimo paskolas bei paskolas verslui ir ūkininkams. Palangos kredito unijoje galima gauti paskolas investicijoms ir nekilnojamojo turto projektų vystymui, taip pat – paskolų refinansavimo, faktoringo ir kitas finansines paslaugas.
Palangos kredito unija – naujose moderniose patalpose
Palangos kredito unija nuo šių metų vasaros pradžios persikėlė į naujas, šiuolaikines patalpas, esančias vienoje pagrindinių Palangos miesto arterinių gatvių – Ganyklų g. 57. Čia patogu atvykti vietiniu Palangos miesto viešuoju transportu, taip pat yra automobilių aikštelė, prie Palangos kredito unijos naujų patalpų netgi galima saugiai pasistatyti dviratį, kadangi tiek kredito unijos patalpos, tiek visa teritorija aplink yra saugoma, stebima bei filmuojama 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę.
Realūs konkurentai bankams
Palangos kredito unijos administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas dr. Saulius Grigaravičius pastebi, kad „jeigu Lietuvos gyventojai bei verslas daugiau žinotų apie kredito unijų – tai yra regioniniu principu veikiančių kredito įstaigų (dar vadinamų „mažesniais bankais“ – finansų tarpininkais) veiklą ir kredito unijų finansines, tarp jų – kreditavimo galimybes, bei jomis plačiai naudotųsi, tai greitai būtų galima konstatuoti, kad Lietuvoje veikiantiems bankams kredito unijos yra puiki alternatyva ir konkurencija“.
Dr. S.Grigaravičius pabrėžia, jog kredito unijų skirtumas yra tik tas, kad šios kredito įstaigos veikia kooperacijos principu, tai yra fizinis ar juridinis asmuo, norėdamas atsidaryti sąskaitą, padėti terminuotą indėlį (indėlius) ar gauti paskolą kredito unijoje, turi tapti jos nariu (pajininku), kaip tai numatyta LR kredito unijų įstatyme.
Tai, kad šalies kredito unijos yra reali alternatyva komerciniams bankams, pastebėjo ir LR Finansų ministerija.
Siekia kredituoti daugiau
Viena iš pagrindinių Palangos kredito unijos veiklos prioritetinių krypčių – net tik taupymo (terminuoti indėliai ir t. t.), atsiskaitymų (internetinė bankininkystė, SEPA, tarptautiniai pavedimai, mokesčių surinkimas / sumokėjimas, kreditinių ir debetinių kortelių išdavimas, grynųjų pinigų operacijos) paslaugos, bet ir paskolų teikimas.
Palangos kredito unija siekia ir norėtų kredituoti ne tik gyventojus (norinčius įsigyti būstą – pirmąjį ar antrąjį, skirtą atostogoms, nuomos verslui ir pan.), bet ir verslą. Kredito unija laukia klientų su įdomiais, perspektyviais investiciniais ar kitokiais projektais iš visų Vakarų Lietuvos regionų, ir ne tik iš Palangos, Šventosios, Klaipėdos miesto ar Klaipėdos rajono.
KreditasKredito unijaBankai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.