Tūkstančius eurų per mėnesį atsieinanti paslauga buksuoja: „Nejau reiks kaip žmonėms elektros daugiau nei savaitę laukti?“

2024 m. rugpjūčio 10 d. 18:47
Šią savaitę naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė skaitytojo laiškas, kuriame teigiama, jog konteineris, stūgsantis Šilainiuose, Rasytės gatvėje, jau kuris laikas nėra deramai ištuštinamas.
Daugiau nuotraukų (2)
„Gal žinote ar šitie konteineriai turi sekimą ar pilni? Nes savaitgalį prisiskambinti neįmanoma buvo, mat ne darbo diena, bet šiukšlių mašina atvažiavo ir net netuštino kartono, galbūt neatitiko grafiko, bet pranešta pirmadienį iš pačio ryto, o šiandien jau antradienis ir vis dar matome sąvartyną, kad net paukščiai bando tvarkyti šią netvarką. Nejau reiks kaip žmonėms elektros daugiau nei savaitę laukti?“ – nemalonią situaciją apibūdino skaitytojas.
Kaunietis teigė nesuprantantis, kodėl gana didelius pinigus mokantiems gyventojams nėra užtikrinama paslaugų kokybė.
„Už ką mokame tokius didelius pinigus? Net po 10 Eur, kas per 4 namus išeina 3200 Eur per mėnesį, ar yra kas teikia kokybiškesnes paslaugas? Jau nebe pirmas kartas, gal ir po savaitgalio, tačiau higienos normos turi egzistuoti“, – laiške rašė skaitytojas.
Tiesa, šis kaunietis nėra vienintelis, kurį papiktino kieme stūgsantis „sąvartynas“, dėl šio akiai nemalonaus vaizdo skundėsi ir daugiau Rasytės gatvės gyventojų, kurie teigė, jog paslaugos galėtų būti atliekamos kokybiškiau.
Tvarka – ir gyventojų atsakomybė
Kaip „Kas vyksta Kaune“ teigė „Kauno švaros“ atstovė, šį antradienį atliekų surinkimo automobiliui pavyko įvažiuoti į minėtą kiemą ir konteineris buvo sutvarkytas.
„Informacija apie Rasytės g. 6 užsipildžiusį atliekų konteinerį buvo žinoma, tačiau darbuotojai neturėjo galimybės privažiuoti prie atliekų konteinerio, dėl netvarkingai sustatytų automobilių. Rugpjūčio 6 d. pavyko įvažiuoti ir konteineris buvo ištuštintas, šalia konteinerio esančios atliekos surinktos“, – pranešė „Kauno švaros“ atstovė.
Atstovė taip pat pažymėjo, jog nuolat susiduriama su problema, jog ties įvažiavimais ar konteinerių aikštelėmis gyventojai neatsakingai palieka savo transporto priemones.
Pažymima, jog pagal Atliekų Tvarkymo taisyklių 86.6 punktą, atliekų turėtojai (gyventojai) turi užtikrinti, kad šiukšliavežė netrukdoma privažiuotų prie atliekų konteinerių aikštelių. Maloniai prašome sudaryti sąlygas mūsų darbuotojams ištuštinti atliekų konteinerius.
„Kauno švaros“ atstovė taip pat teigia, jog neatsakingas transporto priemonių statymas nėra vienintelis gyventojų daromas trukdis palaikant švarą kiemuose.
„Susiduriame su dar viena problema – stambiagabaritėmis atliekomis prie konteinerių. Pastebėjus šiukšlintojus, fiksuoti pažeidėjus ir kreiptis į skubiosios pagalbos tarnybą telefonu 112 arba per policijos elektroninių paslaugų sistemą epolicija.lt. Taip pat informaciją galima pateikti Aplinkos apsaugos departamentui prie Aplinkos ministerijos el. paštu info@aad.am.lt, Viešosios tvarkos skyriui arba „Kauno švarai“ el. paštu kokybe@svara.lt.
„Kauno švara“ taip pat pažymi, jog Kauno miesto savivaldybės tarybos patvirtintų Tvarkymo ir švaros atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas (ne vietoje sukrautos atliekos, žaliųjų, statybos ar didžiagabaričių atliekų palikimas ne vietoje ir pan.) vadovaujantis Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodeksu užtraukia įspėjimą arba baudą iki 140 Eur, o nusižengimas, padarytas pakartotinai – iki 600 Eur.
Šilainiaikonteineriaišiukšlės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.