Skiriant piniginę socialinę paramą – pokyčiai: šios gyventojų pajamos nebus vertinamos

Ketvirtadienį Seimas pritarė įstatymų pakeitimo projektui, kuriuo nustatoma, kad asmens pajamos, gautos už darbą rinkimų arba referendumo komisijose, nebūtų vertinamos skiriant piniginę socialinę paramą.

Asociatyvi nuotr.<br>M.Patašiaus nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Jul 11, 2024, 12:10 PM

Už šiuos Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams ir Užimtumo įstatymo pakeitimus priėmimo stadijoje balsavo 104, susilaikiusių ir balsavusių prieš parlamentarų nebuvo.

Kaip rašoma įstatymo projekte, nuo šiol skiriant piniginę socialinę paramą, nebus įskaitomos pajamas, gautas už darbą apygardų, savivaldybių, apylinkių rinkimų, savivaldybių referendumo ir apylinkių referendumo komisijose.

Anot pakeitimus parengusių Seimo narių Domo Griškevičiaus, Tomo Tomilino ir Audriaus Petrošiaus, pakeitimus paskatino ekspertų pastebėjimai, jog kyla sunkumų norint pritraukti žmones dirbti rinkimų komisijose. Teigiama, kad piliečiai bijo, jog nedidelės papildomos pajamos gali lemti gaunamos socialinės paramos ar išankstinės pensijos praradimą, pareigūno ar kario pensijos mažėjimą.

Įgyvendinus pakeitimus tikimasi išspręsti žmonių pritraukimo darbui rinkimų komisijose problemą, paskatinti įsitraukimą į politinę veiklą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.