Ir vėl sutriko „Smart-ID“ veikla: antrą dieną iš eilės – kibernetinė ataka

2024 m. birželio 21 d. 09:57
Penktadienį Lietuvoje sutriko programėlės „Smart-ID“ veikla.
Daugiau nuotraukų (1)
Apie tai pranešė paslaugą teikianti bendrovė „SK ID Solutions“.
Skelbiama, kad veiklos sutrikimai pradėti fiksuoti 8.42 val. Programėlės sutrikimo priežastis aiškinasi ir sprendžia problemą specialistai.
„Smart-ID“ veikla sutriko dėl kibernetinės atakos
Įmonės „SK ID Solutions“ atstovai pranešė, kad programėlės „Smart-ID“ sutrikimai pašalinti. Pasak jų, asmens tapatybės nustatymo programėlės „Smart-ID“ veikla penktadienį, kaip ir dieną prieš tai, sutriko dėl kibernetinės atakos.
„Šį rytą kilo nesklandumų „Smart-ID“ naudotojams. Sunkumų kilo prisijungiant prie el. paslaugų bei pasirašant dokumentus. Sutrikimų priežastis – kibernetinė ataka. Mūsų specialistai ėmėsi griežtesnių saugumo priemonių, paslaugos veikimas atkurtas 10:23 val. Tiesa, dalis naudotojų vis dar gali patirti nesklandumų. Nepavykus prisijungti prie el. paslaugų, prašome pabandyti vėliau“, – pranešime cituojamas „SK ID Solutions“ verslo vadovas Lietuvoje Viktoras Kamarevcevas.
ELTA primena, kad programėlės sutrikimai buvo fiksuoti ir ketvirtadienio rytą. Vis tik apie 10.55 val. jos veikla buvo atkurta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.