Vilniečiai įvertino naujovę – bankomatus be kortelių: nuomonės gerokai išsiskyrė

2024 m. birželio 17 d. 17:21
Aneta Kurowska
„Swedbank“ bankomatuose pradedamas diegti naujas funkcionalumas leis pinigines operacijas atlikti greičiau ir patogiau – neįdėjus kortelės, taip pat su turimais išmaniaisiais įrenginiais. Nusprendėme paklausti vilniečių, ką jie mano apie tokias naujoves.
Daugiau nuotraukų (2)
Net 32 proc. (391 balsas) apklaustųjų mano, kad tai yra nesąmonė ir šios banko naujovės nelaukia. Dar 25 proc. (308 balsai) atsakė, kad naujovės nei laukia, nei nelaukia.
Kita grupė, kurią sudarė 21 proc. skaitytojų (252 balsai) sako, kad bankais nepasitiki.
Šios banko paskelbtos naujovės laukia 14 proc. vilniečių (174 balsai). O klausimas pasirodė neaktualus 7 proc. respondentų (87 balsai).
„Žinoma! Daug patogiau, nebereikės nešiotis kortelės vien pinigų išgryninimams“, – rašo skaitytojas.
Viso MadeinVilnius.lt apklausoje sudalyvavo 1212 gyventojai. Apklausa vyko nuo pirmadienio, birželio 3 d., iki penktadienio, birželio 7 d.
Primename, kad operacijų saugumą užtikrins tai, kad, pridėję kortelę prie bankomato, klientai ir toliau turės įvesti kortelės PIN kodą. Funkcionalumas bankomatų tinkle bus diegiamas palaipsniui, o klientus apie šio funkcionalumą veikimą bankomate informuos žalios spalvos kortelių skaitytuvo ikonėlė ir užsklanda ekrane.
Kaip pranešama, nauja bekontakčio identifikavimo funkcija „Swedbank“ bankomatuose bus diegiama palaipsniui. Planuojama, kad bekontaktes operacijas iki 2024 m. pabaigos bus galima atlikti 9 iš 10-ies „Swedbank“ tinklo bankomatų, o 2025 m. visi „Swedbank“ bankomatai turės šį funkcionalumą.
bankomataiSwedbankvilniečiai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.