Tokio gimtadienio britas nepamirš dar ilgai: vietoj Barselonos atsidūrė Kaune

Andrew Gore'o 47-ojo gimtadienio proga laukė maloni staigmena: jis su žmona Victorija ir dar dešimčia žmonių turėjo skirsti savaitės atostogoms į Kosta Bravą Ispanijoje.

 Lėktuvas. <br>Ž.Gedvilos / ELTA nuotr.
 Lėktuvas. <br>Ž.Gedvilos / ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2024, 8:51 PM

Tačiau po neeilinės klaidos Bristolio (Jungtinė Karalystė) oro uoste sutuoktinių pora iš Pietų Velso buvo įsodinta į ne tą „Ryanair“ lėktuvą ir atskirta nuo savo šeimos bei draugų.

Nepaisant to, kad turėjo įlaipinimo talonus, kuriuose buvo nurodytas jų kelionės tikslas – Barselona, jie buvo nuskraidinti į... Kauną.

Kad vis dėlto pasiektų Kosta Bravą, Andrew ir Victorija pasisamdę „Uber“ pavežėją turėjo iš Kauno nuvykti į Rygą Latvijoje ir iš ten darkart skristi į Ispaniją.

„Buvau išsigandusi. Nenustojau verkti, – sakė V.Gore. – Tai buvo mano baisiausias košmaras.“

Andrew ir Victoria Gore'ai viską padarė teisingai. Atostogų paketą už 1500 svarų sterlingų užsisakė iš sunshine.co.uk. Į sutartį buvo įtraukti „Ryanair“ skrydžiai iš Bristolio į Barseloną.

Kadangi abu sutuoktiniai neįgalūs, jie užsisakė specialią pagalbą Bristolio oro uoste ir gegužės 25 d., šeštadienį, 8 val. 15 min. atvyko į oro uostą.

V.Gore sakė: „Mes daug kartų buvome išvykę ir visada naudojomės šiomis paslaugomis, todėl mums tai nebuvo naujiena.

Mikroautobusas nuvežė mus į „Ryanair“ lėktuvą, jie patikrino mūsų įlaipinimo bilietą ir įleido į lėktuvą.“

Porai buvo paskirtos atskiros vietos lėktuve. A.Gore'as, manydamas, kad netrukus skris į Barseloną, sakė: „Paklausiau skrydžio palydovės, ar galime sėdėti kartu, nes bijau skristi.

Ji dar kartą patikrino mūsų įlaipinimo bilietą ir pasodino mus į antrą eilę.“

Tačiau, kaip aaiškėjo vėliau, pora buvo ne tame lėktuve, priešingai nei juos lydėjusi kompanija, kuri nesinaudojo specialia pagalba.

„Nematėme, kad mūsų šeima įliptų, todėl paklausėme, ar jie yra lėktuve. Buvome patikinti, kad taip, yra“, – sakė A.Gore'as.

„Boeing 737“ pakilo į kelionę link Kauno. „Išgėrėme porą gėrimų, tada prisnūdome, nes anksti kėlėmės, – prisiminė A.Gore'as. – Kai nusileidome, buvo aišku, kad esame Lietuvoje.“

Jie perspėjo įgulą ir, pasak V.Gore, kapitonas buvo „įsiutęs“, kai sužinojo, kas nutiko. Jis nurodė darbuotojams pasirūpinti paklydėliais.

Neturėdami tiesioginių skrydžių iš Kauno į Barseloną, oro uosto darbuotojai kelionę užsakė kitą dieną iš Rygos.

Britams taip pat buvo paskirtas viešbutis ir „Uber“ paslaugos, kad juos ten nuvežtų. Kosta Bravą pora pasiekė gerokai atsilikę nuo savo šeimos narių.

Tačiau tai dar ne viskas: Victoria ir Andrew neturėjo bagažo. Daiktus pavyko susigrąžinti tik po dviejų dienų.

Andrew ir Victoria Gore'ai jau grįžę į Pietų Velsą. „Esu girdėjusi apie lagaminus, keliaujančius į ne tą vietą, bet ne apie žmones. Šiais laikais yra tiek daug patikrinimų. Kaip tai galėjo atsitikti?

Jie tiek kartų žiūrėjo į mūsų įlaipinimo bilietus. Tai neįtikėtina.“

„The Independent“ susisiekė su „Ryanair“, kuri dėl incidento kaltino ABM, kuri teikia specialią pagalbą oro uoste:

„Atvykę į Kauno oro uostą šie keleiviai pranešė įgulai, kad yra ne tame skrydyje ir „Ryanair“ iš karto pasirūpino, kad abu keleiviai būtų išskraidinti į Barseloną, kuris kitą rytą (gegužės 26 d.) turėjo išskristi iš Rygos oro uosto.

Kadangi šie keleiviai neįlipo į skrydį į Barseloną, jų lagaminai buvo išimti iš orlaivio laikantis standartinių saugos procedūrų. Kai buvo suprasta, kad šie keleiviai buvo neteisingai nukreipti ir buvo nukreipti į Barseloną, jų krepšiai skubiai nugabenti iš Bristolio oro uosto į Barseloną.

Nuoširdžiai atsiprašome šių keleivių už nepatogumus, kilusius dėl ABM klaidos, ir patikiname, kad Bristolio oro uostas jiems visiškai kompensuos bet kokias papildomas išlaidas.“

Bristolio oro uosto atstovas spaudai sakė:

„Dirbome su savo verslo partneriais, kad ištirtume šį incidentą. Visų klientų kelionės dokumentus prieš įlipant į orlaivį patikrina oro linijų bendrovė arba jų antžeminių paslaugų agentas. Nuo tada, kai buvo informuotas apie šią problemą, Bristolio oro uostas bendradarbiavo su mūsų oro linijų aptarnavimo agentu ir specialios pagalbos teikėju, kad ištirtų aplinkybes ir įdiegtų patobulinimus ateityje.

Mes susisieksime su klientų informacija, kad nukreiptume jo skundą tinkamiems verslo partneriams, kad jis būtų išspręstas.“

Parengta pagal The Independent.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.