Pasak „Iki“ atstovės Vaidos Budrienės, prekybos tinklas į tai atsižvelgia, ir kas savaitę „Iki“ lojalumo korteles turintiems pirkėjams parengia geriausių savaitgalio – nuo penktadienio iki sekmadienio imtinai galiojančių pasiūlymų.
Nuo 20 iki 40 proc. siekiančios savaitgalio pasiūlymų nuolaidos taikomos įvairioms prekių grupėms priklausantiems produktams, pavyzdžiui, kruopoms, vaisiams, šaldytoms picoms, mėsos gaminiams, žuviai, buitinei chemijai ir kitoms.
Į parduotuvę – ne kasdien
„Esu išranki pirkėja, ir, norėdama sutaupyti, naudojuosi prekybininkų sudaroma galimybe apsipirkti pigiau.
Įprotis kuo rečiau eiti į parduotuves atsirado per pandemiją, ir jis išliko. Dažniausiai į maisto prekių parduotuves važiuoju po darbo, antradieniais ir penktadieniais. „Iki“ parduotuvė man – pakeliui į namus, tad nereikia sukarti papildomo kelio, vadinasi, sutaupau ir šiek tiek automobilio degalų“, – sakė 45 metų Kristina.
Elektroniniu paštu moteris iš anksto, trečiadieniais, gauną „Iki“ Savaitgalio pasiūlymus, ir, peržvelgusi juos, pasižymi nuolat papildomame pirkinių sąraše, ko reikės nusipirkti.
„Penktadieniais visko perku gausiai – ir šviežios mėsos, ir lašišos, kurios kainos savaitgaliais dažnai būna labai geros.
Jeigu prireikia, būtent penktadieniais nusiperku bakalėjos prekių – kruopų, makaronų, konservų, prireikus – indams ploviklio, skalbimo priemonių. Jų ilgam užtenka, užtat galimybė iš anksto peržiūrėti „Iki“ pasiūlymus labai praverčia.
Penktadieniais po darbų man apskritai patinka apsipirkti, nes nenoriu dalies šeštadienio ar sekmadienio laiko skirti parduotuvėms, o ir žmonių gausa savaitgaliais jose vargina. Geriau jau šeštadienį atsitraukti nuo miesto, ir, kur nors nuvažiavus, įveikti kokį nors pažintinį taką ar tiesiog pabūti gamtoj“, – pasakojo 45 metų Kristina.
Pasak jos, antradieniais ji dažniausiai perka greitai gendančias maisto prekes – varškę, sviestą, kitus pieno produktus, duoną, kai kada – ir pusgaminių, nes pasitaiko atvejų, kai darbų gausa nepalieka laiko maisto pasigaminti namie.
Praverstų ir savaitės meniu
Pasak „Iki“ atstovės V.Budrienės, yra paskaičiuota, kad apsiperkant retai, kartą ar du per savaitę, per mėnesį išlaidas maisto prekėms ir buitinei chemijai galima sumažinti kone trečdaliu.
O štai planuojant kuo retesnius vizitus į parduotuves gali praversti ir savaitinis maisto planas.
„Galima iš anksto numatyti, kas bus namie gaminama kiekvieną savaitės dieną, ir, į tai, atsižvelgiant, nusipirkti įvairių produktų. Tai – nėra sudėtinga, be to, netrunka atsirasti įprotis turėti kiekvienos savaitės dienos meniu“, – užsiminė V.Budrienė.
Savaitės meniu – tai patirtis, kurią galima perimti iš maitinimo įstaigų. Vienos jų kiekvienai savaitės dienai numato patiekalus ir tokio meniu nuolat laikosi. Kitos sudaro poros savaičių meniu, taigi patiekalų įvairovė jose būna didesnė. Bet ir vienos, ir kitos produktus iš anksto užsisako visai savaitei ar dar ilgesniam laikui.