Iki metų pabaigos dalis gyventojų gaus kompensacijas: gali sulaukti nuo 150 eurų

Ukrainiečius apgyvendinę būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai ar verslo atstovai kompensacijas gaus iki šių metų gruodžio 31 dienos, informuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Ukrainiečius apgyvendinę būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai ar verslo atstovai kompensacijas gaus iki šių metų gruodžio 31 dienos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukrainiečius apgyvendinę būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai ar verslo atstovai kompensacijas gaus iki šių metų gruodžio 31 dienos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 3:10 PM

Ministerija pažymi, kad kompensacija mokama už praėjusį užsieniečių apgyvendinimo mėnesį. Atsižvelgiant į tai, kad kompensacijos mokėjimo terminas yra šių metų gruodžio 31 d., kompensacijos už gruodį bus išmokamos sausio mėnesį.

Kompensacijos dydis už būsto suteikimą panaudos pagrindais ukrainiečiams priklauso nuo to, kiek žmonių apgyvendinta. Už vieną apgyvendintą ukrainietį mokama 150 eurų, už kiekvieną paskesnį, apgyvendintą tame pačiame būste – po 50 eurų per mėnesį.

Ministerijos duomenimis, panaudos pagrindais apgyvendinta apie 15 tūkst. ukrainiečių. Kompensacijoms mokėti vidutiniškai per mėnesį skiriama apie 1 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.