Šeštadienio rytą keleivinis traukinys išvykti iš Klaipėdos vėlavo 1,5 val. – galiausiai pajudėjo dvigubai trumpesnis, nei reikia Pusiaukelėje keleiviams nebepardavė bilietų

2022 m. vasario 26 d. 12:33
Dažniau traukiniais keliaujantys šiauliečiai įpratę, kad traukinys, vykstantis iš Klaipėdos į Vilnių, pasiekti Saulės miestą vėluoja, kitą kartą – ir po 15 minučių. Tačiau šį šeštadienį į sostinę iš Šiaulių išsiruošę išvykti žmonės geležinkelio stotyje išgirdo, kad traukinys išvykti iš uostamiesčio vėluoja pusantros valandos.
Daugiau nuotraukų (2)
Vadinasi, 11 val. 11 min. Vilniuje turėjęs būti traukinys geriausiu atveju 10 val. turėjo būti tik Šiauliuose.
Negana to, į vėluojantį traukinį bilietų apskritai nepardavė, nes nebebuvo vietų – iš Klaipėdos iki pat Vilniaus vykstantis traukinys išriedėjo vos su trim vagonais – dvigubai trumpesnis nei turėjo.
„Traukinys Klaipėda-Vilnius (06 val. 30 min. – 11 val. 11 min.) išvykti 1 val. 24 min. vėlavo dėl elektronikos gedimo.
Iš Klaipėdos turėjo išvykti dviejų sąstatų traukinys, tačiau išvyko vienas sąstatas, kurį sudaro trys vagonai. Siekiant išspręsti susiklosčiusią situaciją ir atsižvelgiant į keleivių skaičių, keleiviams, iš Klaipėdos vykusiems iki Šiaulių, buvo pasiūlyta vykti traukiniu Klaipėda-Radviliškis. Šis traukinys iš Klaipėdos pajudėjo 7 val. 45 min“, – portalui lrytas.lt perdavė „Lietuvos geležinkelių“ atstovė Laura Gabrilavičiūtė.
Ji nurodė, kad keleiviai gali kreiptis į bendrovę „LTG Link“ ir atgauti lėšas už nepanaudotą bilietą (jei nebegalėjo vykti), pasikeisti turėtą bilietą į kitą laiką arba kreiptis dėl kompensacijos už vėlavimą. Kaip numato keleivių vežimo taisyklės, galima atgauti 25 proc. sumokėtos bilieto kainos, kai vėluojama į atvykimo stotį arba stotelę nuo 60 iki 119 minučių, ir 50 proc. sumokėtos bilieto kainos tuo atveju, kai vėluojama atvykti į atvykimo stotį arba stotelę 120 ar daugiau minučių.
Tai padaryti galima pasirinktu patogiu būdu: Užpildžius atsiliepimų formą: https://www.traukiniobilietas.lt/portal/feedback, telefonu 8 700 55 111, el. paštu informacija@ltglink.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.