Grybai paskutinį rudens mėnesį gerokai brangesni nei buvo vasarą. Už kilogramą voveraičių prašoma 7–9 eurų. Prieš porą mėnesių jų buvo galima nusipirkti už 4–6 eurus, nedidelį indelį baravykų, šilbaravykių ar makavykų – 2–4 eurus, o pilkųjų meškučių – 1 eurą.
Nors įprastai pardavėjai nelinkę atskleisti grybingų vietų, turguje miško gėrybėmis prekiavę žmonės neslėpė, jog šios atvežtos iš Varėnos rajono miškų.
„Miškuose, esančiuose aplink Kauną, Prienus, Šakius ar Marijampolę grybų neranda net patyrę grybautojai. O Varėnos ir Marcinkonių miškai džiugina miško gėrybėmis. Kurį laiką jų nebuvo, o neseniai vėl pasirodė. Manome, kad grybams augti įtakos turi neįprastai šiltas rudens oras ir dzūkiškos samanos“, – tikino pardavėjai.
Turguje galima rasti ir džiovintų, ir konservuotų grybų. Krepšelis džiovintų baravykų kainuoja 4–6 eurus, makavykai ir šilbaravykiai parduodami už 2–4 eurus, pusės litro stiklainis marinuotų baravykų kaunuoja 6 eurus.
Anot prekiautojų, kauniečiai grybus perka noriai. Šviežių miško gėrybių žmonės įsigyja padažams ruošti arba juos kepa prie bulvių. Džiovintus ir marinuotus jie grybus perka Kūčių ir Kalėdų stalui.