This site uses cookies to ensure that we deliver you the best user experience. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. For more information please see our COOKIE POLICY.

Kai kurie Palangos verslininkai patyliukais kilstelėjo kainas: pasižvalgykite, kiek atsieis pietūs ar vakarienė

Agnė Černiauskaitė

Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.
Kainos Palangoje.

Nors po karantino nuostolius skaičiuojantys pajūrio verslininkai tvirtina, kad visą naštą ketina užsikrauti sau ant pečių, o klientai gaus meniu su išlikusiomis pernykštėmis kainomis, prie kai kurių Palangos restoranų durų iškabintuose plakatuose matosi jau šiek tiek šoktelėjusios patiekalų kainos.

Tiesa, daugelis restoranų savininkų iš tiesų bent jau kol kas nekelia kainų ir džiaugiasi kas savaitę po truputį gausiau į pajūrį atostogauti skubančiais tautiečiais.

„Kainos viešbučiuose ir restoranuose laikomos praėjusių metų lygmenyje“, – portalui lrytas.lt teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė.

Ir nors pasižvalgius po pagrindinę Jono Basanavičiaus gatvę matyti, kad dauguma restoranų patiekalų kainų nekeitė, akyliau kainas fiksuojantys žmonės pastebi, jog kai kur jos šoktelėjusios.

„Dar praėjusiais metais cepelinų porcija čia kainuodavo 6,50 euro. Ir taip jau būdavo brangu. Šiemet dar pakilo iki 7,50 euro. Kas gali pirkti už tokią sumą?“ – stebėjosi prie vieno iš restoranų valgiaraštį skaičiusi poilsiautoja.

Už kiek galima pavalgyti?

Taigi, kiek pinigų reikia turėti, norint papietauti ilsintis pajūryje?

Pagal iškabas prie restoranų durų matyti, kad dienos pietūs čia kainuoja nuo 4,5 euro iki 9,90 euro.

Už mažiausią sumą pavalgyti galima kurorte įsikūrusiose valgyklose, o kone 10 eurų dienos pietūs atsieitų viename žuvies patiekalus siūlančiame restorane. Tiesa, į šią kainą įeina dienos sriuba arba užkandis, karštas žuvies patiekalas, desertas ir stalo vanduo su citrina.

Šio restorano savininkas Edmundas tikino: „Kainų kelti šiemet neplanuojame. Jau matyti ryški tendencija savaitgalio antplūdžiams, nors paprastomis dienomis žmonių mažiau negu buvo anksčiau. Viską visada lemia orai.“

Cepelinų kainos Palangoje svyruoja nuo 2,30 euro iki 7,50 euro, karbonadų – nuo 4,50 euro (su įvairiais pagardais – nuo 6,5 euro), salotų – 8-12 eurų, mėsainių – 7-9 eurų, bulvinių blynų – nuo 6,5 euro.

Norintieji atsigaivinti stalo vandeniu už jį turėtų sumokėti 2,5-3 eurus, pasimėgauti desertu – nuo 5 eurų, o užsimanę suvalgyti įvairių skonių tailandietiškų ledų pinigines paplonintų 3,5 euro.

Kainas keičia ir pagal žmonių gausą

Nuostolius šiemet skaičiuoja ir viešbučių, ypač tų, kuriuose yra įsikūrę ir restoranai, savininkai.

Vieno Palangos viešbučių direktorė Kristina Telpokaitė portalui lrytas.lt sakė, kad kainos šiemet išliko panašios kaip ir praėjusiais metais, tačiau žmonių piko metu kartais yra padidinamos.

„Kainų, kad atstatytume patirtus nuostolius, specialiai nekeliame, reaguojame į rinką ir klientų srautus, kainodaroje vadovaujamės ilgalaikiais tikslais. (...)

Šiuo metu vidutinės mūsų kainos labai panašios kaip ir pernai, piko metu kai kuriais periodais yra didesnės (pavyzdžiui, savaitgaliais), kai kuriais – mažesnės. Klientų ir paklausimų srautas tikrai nemažas, ypač savaitgaliams, lietuvių užsakymų srautas yra didesnis nei įprastai.

Tačiau praradome stambesnių renginių – konferencijų, suvažiavimų, mokymų, privačių banketų – buvusius užsakymus. Vertinant bendrai, prognozuojame, kad vasara bus gana stabili, bet praėjusių metų rezultatų nesitikime pasiekti, esame atsargūs“, – situaciją komentavo K.Telpokaitė.

Pasak Palangos turizmo informacijos centro direktorės Rasos Kmitienės, Palangos restoranai ir viešbučiai karantino metu jau ruošėsi ir prognozavo, kad šiemet vasara bus kitokia – kurorte lankysis daugiau nei įprastai tautiečių ir mažiau užsieniečių.

„Planuodami darbus tuo karantino laikotarpiu tikėjomės, kad šiemet tikrai sulauksime daugiau vietinių turistų. Mūsų verslas ir viešbučiai labai ruošiasi tam. Atsirado galimybė atnaujinti vienas ar kitas patalpas, sugalvoti kitų dalykų, gal kartais net padaryti remontus kambariuose. Tas laikotarpis buvo išnaudotas tam.

O dabar verslai tarsi naujai atgimę, siūlantys naujų paslaugų, prigalvoję įvairių traukos dalykų – visa tai lemia lankytojų atvykimą. Po truputį veriasi sienos, žmonės gal jau ir sugalvos keliauti į užsienį, bet kai yra skatinama saugoti save ir kitus, ilsėtis Lietuvoje, mes tikimės, kad vietinis turizmas tikrai klestės“, – vylėsi R.Kmitienė.