R. Karbauskis užsimena apie galimą naują paramą pensininkams: tai šokiruos opoziciją

2020 m. gegužės 4 d. 15:52
Vyriausybės numatyta 200 eurų išmoka įvairių pensijų bei socialinių pašalpų gavėjams nebūtinai bus tik vienkartinė. Jei tik bus įmanoma, tokia išmoka bus mokama dažniau, teigė valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis.
Daugiau nuotraukų (10)
Jau dabar daug diskusijų visuomenėje sulaukęs Vyriausybės sumanymas, R.Karbauskio teigimu, opoziciją šokiruos dar labiau, kadangi valdantieji sieks tokią sumą išmokėti ne vieną kartą.
„Jei bus įmanoma, tokia išmoka bus išmokama dar kartą, ir dar kartą. Gavome galimybę padėti žmonėms – iki krizės buvo fiskalinės drausmės reikalavimai, ir mes negalėjome to padaryti. Kaupėsi rezervas. „Sodroje“ rezervas šių metų pabaigai turėjo sudaryti apie milijardą eurų. Tai mes dabar turime galimybę atiduoti tuos pinigus tiems, kam jie ir priklauso“, – Žinių radijo laidoje kalbėjo R.Karbauskis.
Iš beveik 1 milijardo eurų vertės papildomo socialinių priemonių paketo, 182 mln. eurų būtų skiriami gaunantiems senatvės pensijas, našlių ir našlaičių, maitintojo netekimo, ištarnauto darbo laiko pensijas, taip pat kompensacijas už ypatingas sąlygas bei įvairias šalpos išmokas. Jas gautų beveik 910 tūkst. žmonių.
„Tegul man kas nors pasako, ar Lietuvoje kam nors atrodo, kad pensijos yra pakankamos? Ne, be abejo, jos nėra pakankamos. Šnekame apie pinigus, kurie priklauso pensininkams, apie paramą pensininkams“, – kalbėjo valdančiųjų lyderis.
Anot jo, numatytoji išmoka gyventojus galėtų pasiekti tik rugpjūtį dėl to, kad „Sodra“ techniškai negali jos išmokėti anksčiau.
„Tai nėra atsikalbinėjimas – šiandien mačiau pažymą, kurioje paaiškinta, kodėl jie to negali padaryti anksčiau. Mes lygiai taip pat suinteresuoti, kad pinigai pasiektų žmones kuo anksčiau“, – kalbėjo R.Karbauskis.
Ragina mokėti nuo birželio
Vyriausybei siūlant rugpjūtį, likus dviem mėnesiams iki rinkimų, išmokėti vienkartines 200 eurų išmokas, Seimo opozicija ragina jas išmokėti per keturis mėnesius nuo birželio, o jei reikės išmoką padidinti, rašė naujienų agentūra BNS.
Tokią Vienkartinės išmokos socialinio draudimo pensijų ir šalpos išmokų gavėjams įstatymo projekto pataisą Seime pirmadienį registravo konservatorius Mykolas Majauskas, socialdemokratė Rasa Budbergytė, liberalas Simonas Gentvilas ir Mišrios Seimo narių grupės narys Algirdas Butkevičius.
„Siūlome ankstinti tą vienkartinę išmoką pradedant ją išmokėti nuo birželio ir išdėstant lygiomis dalimis (po 50 eurų – BNS) per keturis mėnesius“, – BNS pirmadienį sakė vienas pataisos iniciatorių M.Majauskas.
Anot jo, ankstinant išmokų mokėjimą, būtų didesnis ekonominis efektas.
„Vienkartinė išmoka siųstų klaidingą žinutę, kad tai tik vienkartinė parama sunkmečiu, todėl žmonės gali būti paskatinti šių pinigų tiesiog neleisti“, – kalbėjo jis.
M.Majausko teigimu, „Sodra“ ras, kaip pinigus išmokėti anksčiau: „Manau, kad atsikalbinėja, kad negali. Norint, visos galimybės yra“.
išmokos^InstantRamūnas Karbauskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.