Oligarchams nesiseka?

Rusijos investicijų kompanija „Troika Dialog” atliko tyrimą ir nustatė, kad net ir šios šalies valdžia įmones prižiūri geriau nei oligarchai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-13 13:47, atnaujinta 2018-03-17 09:55

Tyrėjai pasitelkė Maskvos biržoje kotiruojamų Rusijos bendrovių finansinius rodiklius.

Apie 30 proc. kompanijų pagrindinė akcininkė – valstybė, apie 15 proc. – oligarchai (politinių ryšių turintys stambūs verslininkai), 14 proc. – į Rusijos turtuolių gretas nepatenkantys verslininkai, 5 proc. – užsienio investuotojai, likusios dalies – įvairūs asmenys bei kompanijos.

Pasirodo, uždirbti pelno geriausiai moka užsieniečiai: net ir krizės laikotarpiu jų valdomų įmonių pelningumas viršijo 10 proc. metų apyvartos, o dabar siekia daugiau nei 20 proc.

Įdomiausia, kad antrojoje vietoje atsidūrė Rusijos valstybė. Jos valdomų bendrovių vidutinis pelningumas – didesnis nei 15 proc. Tačiau oligarchams priklausančių kompanijų pelnas, palyginti su apyvarta, krizės metu buvo netgi su minuso ženklu, o dabar sukasi tik apie 10 proc.

Užtat oligarchai sau pinigų negaili: dividendams skiriama ne mažiau kaip 15 proc. pelno, nors valstybės įmonės moka vidutiniškai tik apie 10 proc. Šioje srityje dosniausi – užsienio investuotojai (per 25 proc.).

Anot „Troika Dialog” ekspertų, išvada aiški: oligarchai mėgina gauti kuo daugiau naudos iš karto – net ir investicijų į valdomų kompanijų ateities verslą sąskaita. („Finmarket.ru”, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.