Kanados kapitalo grupei „Couche-Tard“ priklausančioms degalinėms Lietuvoje ir Norvegijoje patikėta išgryninti, kokia patirtis vietoje kepant duoną ir gaminant visiškai šviežius sumuštinius, nusistovės kitose tinklo degalinėse.
„Statoil“ tapo pirmuoju degalinių tinklu Lietuvoje, kuris pasiūlė visiškai šviežiai paruoštus sumuštinius. Testinis projektas vyksta 15-oje degalinių, esančių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Lazdijuose, Kryžkalnyje, Elektrėnuose, Joniškyje, Kalvarijoje ir naujai atidarytoje degalinėje netoli Garliavos.
„Šviežių sumuštinių projekte Europoje dalyvaujame kartu su Norvegija: toks pat skaičius degalinių abiejose šalyse išbandys kokybiškai naujo lygmens maisto populiarumą, procesų efektyvumą ir vėliau savo patirtį perduos kitoms šalims. Degalinės parinktos taip, kad pasiektume įvairius klientus: keliaujančius greitkeliais, užsukančius miesto centre ar kaip tik – užmiestyje“, – sako Lietuvos „Statoil“ degalinių tinklą valdančios bendrovės „Circle K Lietuva“ vadovas Skirmantas Mačiukas.
Šviežių sumuštinių projektą „Statoil“ įgyvendina kartu su virtuvės šefu iš Italijos Gian Luca Demarco, kuris sukūrė originalias receptūras ir asmeniškai apmokė kiekvienos degalinės darbuotojus, dirbsiančius su šviežiu maistu.
„Statoil“ šviežių sumuštinių projekto pažiba – ekologiška įvairių grūdų tamsi fokačija, tradicinė plokščia mielinė itališka duona, pagardinta saulėgrąžų sėklomis ir linų sėmenimis. Lietuvoje ji kepama specialiai pritaikytose krosnyse bei derinama su šalyje mėgstama silke bei karamelizuotais svogūnais. Dar vienas tradicinis lietuviško skonio sumuštinis bus ruošiamas su fokačija, šalto rūkymo kiaulienos filė ir marinuotais agurkėliais.
Vienas populiariausių sumuštinių submarinas taip pat siūlomas atnaujintas, su vietoje iškepta šviežia bandele, kurios viduje – kumpis, gauda sūris ir majonezas.