Prezidentės patarėja: Lietuvai trūksta energetikos strategijos

2014 m. spalio 8 d. 10:30
ELTA ir lrytas.lt inf.

Lietuvai trūksta solidžios klimato

Daugiau nuotraukų (1)
„Lietuvai tikrai trūksta rimtos energetikos strategijos - tai turi būti strategija, kuri sujungia klimato kaitos ir energetikos uždavinius. Dabar tos sritys atskirtos, o jas sujungus būtų galima daug pasiekti ir vėl pastatyti Lietuvą į lyderiaujančias pozicijas“, - trečiadienį Lietuvos energetikos konferencijoje sakė ji.
Anot patarėjos, Lietuva taip pat turėtų įvertinti, ar mato save tik Baltijos, ar platesnės energetikos rinkos nare, ir šiame kontekste įvertinti anglies dvideginio kainų tendencijas.
„Prie ateities uždavinių aš priskirčiau monopolijų pažabojimą, ir ypač šildymo sektoriuje, šis procesas yra prasidėjęs, bet dar neįvykęs. Žinoma, reikia įgyvendinti likusius strateginius projektus“, - vardijo G. Kaminskaitė-Salters.
Valstybė taip pat turėtų sustiprinti reguliuotojų galias ir nepriklausomybę, kompleksiškai spręsti šiukšlių panaudojimo energetikai problemas ir sustiprinti jau veikiančią biokuro biržą, mano Prezidentūros atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.