Ketveri metai po tragedijos: BP tebemoka kompensacijas

2014 m. balandžio 18 d. 15:46
ELTA ir lrytas.lt inf.
Nors po Meksikos įlankoje išsiliejusios naftos sprogus naftos gavybos platformai „Deepwater Horizon“ praėjo jau ketveri metai, išsiliejusių 4,9 mln. barelių naftos likučiai tebeskalauja įlankos krantus. Apie tai praneša „Reuters“.
Daugiau nuotraukų (1)
Kai kurie nukentėjusieji per nelaimę teigia, kad bendrovės mokamos kompensacijos labai nevienodos, be to, jas labai sumažino įmonės advokatai. Vieni kompensacijas jau gavę nukentėjusieji sumomis patenkinti, tuo tarpu kitus erzina pastaruoju metu BP vykdomi bandymai išmokas užginčyti.
Savo ruožtu pati BP, jau išmokėjusi kelių milijardų kompensacijas, teigia, kad tokio dydžio baudų ir išmokų nesitikėjo. Bendrovė įvairioms regiono valymo sąnaudoms, baudoms ir kompensacijoms jau skyrė per 26 mlrd. JAV dolerių. Ši suma sudaro kiek daugiau nei trečdalį visų BP pajamų per 2013-uosius metus, be to, preliminariai pati įmonė tikėjosi, kad suma bus dvigubai mažesnė.
Dar praėjusių metų gruodį JAV apeliacinis teismas nusprendė, kad bendrovėms, nepatyrusioms tiesioginės žalos dėl išsiliejusios naftos, išmokų mokėjimas bus sustabdytas. Nebebus mokamos išmokos ir įmonėms, nesugebėjusios įrodyti patirtų nuostolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.