Nebežino ko griebtis: avių augintojų ūkyje vilkai siautėjo kelias dienas – nieko nebijo ir eina tiesiog į kiemą

2024 m. spalio 18 d. 18:05
Ganiavos sezonui artėjant į pabaigą kai kurie ūkininkai skaičiuoja ne tik pajamas, bet ir vilkų padarytus nuostolius. Vienas Rokiškio rajono ūkininkas neteko 26 avių.
Daugiau nuotraukų (2)
Neršionių kaime (Rokiškio r.) vienkiemyje gyvenančių sutuoktinių Remigijaus ir Dalės Milaševičių ūkyje vilkai siautėjo kelias dienas.
Iš pradžių jie papjovė dvi avis, po kelių dienų nugalabijo jau 16, paskui dar aštuonias.
„Nežinome, kaip apsiginti nuo vilkų. Nieko nebijo, eina tiesiog į kiemą“, – širdgėlą liejo R.Milaševičius. Per 100 avių bandą turėjęs ūkininkas svarsto, kad po tokių kelias dienas buvusių vilkų antpuolių teks atsisakyti avininkystės.
„Vilkas – protingas žvėris ir žino, kur jauniklius mokyti medžioklės meno. Kam vaikytis stirnas po mišką, jeigu galima vienoje vietoje viską rasti“, – sakė vyras.
Milaševičiams gaila vilkų sudorotų ėriavedžių, nes po kelių mėnesių būtų sulaukę prieauglio.
Ūkininko apskaičiavimu, nuostoliai sieks maždaug 3,5 tūkst. eurų.
Gyvulius saugojo vadinamasis elektrinis piemuo – į žemę įsmeigti metro aukščio stulpai, per kuriuos nutiestomis 4 juostomis leidžiama nestipri elektros srovė. Tačiau įveikti tokias kliūtis vilkams – vienas juokas.
Kaip teigė Rokiškio savivaldybės Žemės ūkio skyriaus atstovė Irina Barauskienė, šiemet beveik dukart daugiau užregistruota pranešimų apie vilkų antpuolius. Praėjusiais metais buvo sulaukta tokių keturių atvejų.
„Rudeniop visuomet padaugėja pranešimų apie vilkų padarytą žalą, nes tuo metu jaunikliai mokomi medžioti“, – sakė vyriausioji specialistė.
vilkaiganiavaavys
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.