Nusausinti durpžemiai keičia klimatą – numatė priemones, kaip juos vėl padaryti naudingus gamtai

S

scgmj7nqcj965

2024-08-01T18:59:42.543Z

Durpės yra pats geriausias ir derlingiausias dirvožemis auginti daržoves ir vaismedžius. Keliasdešimt metų auginu sodyboje ir negaliu atsistebėti ir derliaus gausa ir daržovių dydžiu ir sodriomios ryškiomis spalvomis, skaniais sodriais , uoslei labai maloniais natūraliais daržovių kvapais bei skoniais. Daržovių ir vaisių skonis yra puikus!!! Kad teigiantys priešingai yra žiaurūs melagiai galite be vargo įsitikinti patys: bevek visos ir visi esame pirkę žemes ir diagrams, ir pomidorams, ir agurkams, kur visas dirvožemis ar jo didžioji dalis yra durpės. Net ir kuklus durpių pabarstymas paprasčiausiame smėlingame dirvožemyje užtikrins, kad daržovės užaugs didelės, stiprios, kvapnios, spalvingos ir gražios, puikaus skonio ir be jokių chemikalų. Tie, kurie turi ekologiškus ūkius durpiniuose dirvožemiuose užsiaugina keliskart didesnį ir puikesnį derlių už kitus be jokių chemikalų. Kam reikia taip meluoti, kad durpėse augančios daržovės turi rūsio prieskonį? Matyt tam, kuriam nenuskilo gauti tokių derlingų ir žemės ūkiui tinkamų žemių, konkurentams, kuriems nesiseka užsiauginti tiek daug ir tokių puikių daržovių ir vaisių. Aš negaliu atsidžaiugti lietuviška durpe žemės ūkyje ir jos nauda augalams ir mano šeimos stalui.

S

scgmj7nqcj965

2024-08-01T18:47:13.819Z

Net nemalonu skaityti, kai rašomos tokios nesąmonės suaugusiems žmonėms, lyg die negebėtų , nežinotų paprasčiausių dalykų. Keliasdšimt metų turiu sodybą ir žemę, kur dirvožemis- durpės. Smagu ir įdomu buvo pradėti sodyboje ir žemėje ūkininkauti, pasižiūrėti, kaip auga durpėja daržovės ir vaisiai. Mano seneliai turėjo žemės ir kitose Lietuvos vietovėse, derlingose žemėse, turėdavo sodus, augino daržoves, mokėjo ūkininkausti, senelio brolis buvo agronomas, baigęs Rygos universitete aukštuosius agronomijos mokslus ir tarpukario Lietuvoje sėkmingai dirbo Lietuvai. Taigi, skirti dirvožemius ir kas kur auga turėjau supratimą ir žinių bei patirties ir aš. Tokių derlių ir tokio skanumo daržovių bei vaisių niekada nesi anksčiau ragavusi. Augalai augo greittai, tvirti, stangrųs, galingi, stambiais , traškiais lapais ir vagissais, puikaus ryškaus skonio, spalvos. kituose dirvožemiuose augančias daržoves, palyginus su augančiomis durpėse, galima vadinti nabagėmis, kažko negavusiomis iš gyvenimo. Neigti durpių universalumą ir unikalumą bei puikią įtaką daržovėms ir vaisiams reikia turėti arba dielio durnumo, arba didelio įžūlumo. Tie , kurie užsiima ekologiniu ūkiu durpėse turi didžiulius derlius ir be jokių trašų, kai tuo tarpi trip vadinamuose kituose geruose dirvožemiuose ekologiškas derlius yra visiškai negausus, net nuostolingas. Todėl kyla klausimas, ar čia specialist klaidinama visuomenė , ūkininkai dėl durpių, ar konkurentai tyčia leidžia tokios gandus, kad tokius aukso klodus ir klondaikus žemės ūkyje patiems be konkurencijos užvaldyti? Kad meluojama dėl durpių netinkamumo auginti daržoves, akivaizdu,

Juozas

2024-06-28T20:54:16.574Z

Kada kažin baigsis šita isterija dėl CO2

Komentuoti po šiuo straipsniu
Komentuoti gali tik Lrytas registruoti vartotojai. Prisijunkite prie registruotų vartotojų bendruomenės ir bendraukite komentaruose!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.