Ūkio gyvūnus saugo nuo vilkų: ūkininkai kviečiami pasinaudoti parama

Siekiant nuo vilkų apsaugoti ūkinius gyvūnus, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) suteiks paramą norintiems įsirengti specialius aptvarus ar įsigyti apsaugai aviganį.

Siekiant nuo vilkų apsaugoti ūkinius gyvūnus, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) suteiks paramą norintiems įsirengti specialius aptvarus ar įsigyti apsaugai aviganį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Siekiant nuo vilkų apsaugoti ūkinius gyvūnus, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) suteiks paramą norintiems įsirengti specialius aptvarus ar įsigyti apsaugai aviganį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-10 12:35, atnaujinta 2023-11-10 12:36

Anot ministerijos, į paramą norintys pretenduoti gyventojai kviečiami teikti paraiškas nuo lapkričio 27 d. iki gruodžio 29 dienos. Šiam kvietimui skirta 600 540 eurų.

Kompensacijos sieks iki 10 tūkst. eurų

Ministerija nurodo, kad ūkininkai, kurių paraiškos atitiks reikalavimus, galės gauti 8 tūkst. eurų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM) techninius reikalavimus atitinkančiai elektrinei tvorai įsigyti ir elektros padavimo ir palaikymo įrenginiui įsigyti ir įsirengti.

Tuo metu 10 tūkst. eurų be PVM bus skiriama techninius reikalavimus atitinkančiai elektrinei tvorai įsigyti ir elektros padavimo ir palaikymo įrenginiui įsigyti bei įsirengti, taip pat aviganių šunims įsigyti.

Vienam Podhalės aviganiui įsigyti skiriama ne daugiau kaip 1 000 eurų be PVM, o vienam Vidurio Azijos aviganiui – ne daugiau kaip 850 eurų be PVM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?