Po 6-mečio pagrobimo iš „Akropolio“ dramos policija kreipėsi į tėvus

2024 m. rugsėjo 26 d. 13:32
Lrytas.lt
Lietuvoje kasmet dingsta apie 2 tūkst. vaikų. Trečiadienio vakarą šalį apskriejo žinia apie moters iš prekybos centro „Akropolis“ išvestą 6-metį.
Daugiau nuotraukų (5)
Laimei, berniukas buvo rastas dar tą patį vakarą, pagrobimu įtariama moteris atsidūrė teisėsaugos akiratyje.
Šalį krečiant skaudžioms vaikų pagrobimo istorijoms, policija imasi prevencinių veiksmų. Ketvirtadienį Policijos departamentas išplatino laišką su tėvams parengtu Vaikų saugumo klausimynu.
„Įgyvendinant Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos inicijuotą bandomąjį projektą, skirtą didinti saugumą mokyklose, parengtas vaikų saugumo klausimynas, skirtas tėvams“, – rašoma Policijos departamento pranešime.
– Vaikų saugumo klausimynas, skirtas tėvams (globėjams) – pagalbininkams tėvams (globėjams), padėsiantis įsitikinti, ar tinkamai rūpinamasi savo vaikų saugumu bei įsivertinti turimas žinias apie vaikų saugumą įvairiose srityse.
Klausimynas sudarytas iš tokių potemių: bendrasis saugumas, saugumas elektroninėje erdvėje, draudžiamų medžiagų vartojimo prevencija, seksualinė prievarta, pagalbos kontaktai“.
 
„Vienas svarbiausių saugumo garantų – žinojimas, ką veikia jūsų vaikas ir atviras bendravimas. Tikimės, kad šis klausimynas padės tėveliams geriau suprasti savo vaikus ir juos supančius galimus pavojus“, –teigia policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.
Klausimynas ne tik padės geriau suprasti, kaip apsaugoti vaikus nuo galimų pavojų, bet ir padės rasti naudingų patarimų ir atsakymus į rūpimus klausimus, bei padės sužinoti, kur kreiptis pagalbos ištikus sudėtingai situacijai.
Klausimynas yra anonimiškas, todėl tikimasi, kad tėvai pateiks objektyvius atsakymus – objektyviai įsivertins situaciją“, – rašoma Policijos departamento išplatintame pranešime.
Klausimyną galite rasti paspaudę šią nuorodą.
Kviečiame tėvus prisijungti ir išbandyti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.