Rugsėjį visi 358 tūkst. Lietuvos moksleivių apdrausti nuo nelaimų keliuose

2024 m. rugsėjo 2 d. 14:01
Prasidėjus mokslo metams, šalies moksleiviai, besimokantys bendrojo ugdymo mokyklose, visą rugsėjį yra nemokamai apdrausti nuo nelaimių šalies gatvėse ir keliuose. Skaičiuojama, kad šiais metais šalies mokyklas lankys 358 tūkst. vaikų – jiems apsaugą nuo nelaimingų atsitikimų keliuose suteikia bendrovė „Lietuvos draudimas“.
Daugiau nuotraukų (1)
„Kaip rodo statistika, daugiausia nelaimingų atsitikimų keliuose nutinka būtent rugsėjo mėnesį, kai vaikai pradeda vėl eiti į mokyklas ir aktyviai dalyvauja eisme. Tuo metu kasdienis gyvenimas grįžta į įprastą režimą, eismas gatvėse tampa intensyvesnis, o vaikai neretai dar tik pratinasi prie pasikeitusios dienotvarkės“, − sako įmonės strategijos, klientų ir marketingo direktorė Aurelija Kazlauskienė.
Draudimo apsauga akcijos „Apsaugok mane“ metu mokyklinio amžiaus vaikams automatiškai įsigaliojo pačią pirmąją rugsėjo dieną ir galios iki pat rugsėjo 30 dienos pabaigos. Tam, kad draudimo apsauga galiotų, tėveliams ir globėjams nieko papildomai nereikia daryti. Draudimo suma, skiriama vienam moksleiviui, priklauso nuo patirtų sužalojimų ir gali maksimaliai siekti iki 5 tūkst. eurų.
„Jei moksleivis, keliaudamas pėsčiomis, važiuodamas ar vežamas dviračiu, riedėdamas paspirtuku, kuriame nėra elektros variklio, šį rugsėjį pateks į eismo įvykį, tėvams ar globėjams reikia registruoti žalą minėtos draudimo įmonės svetainėje arba susisiekti su bendrovės konsultantais. Draudimo išmoka yra išmokama nepriklausomai nuo to, ar moksleivis yra avarijos kaltininkas“, – informuoja A. Kazlauskienė.
Kaip pastebi A. Kazlauskienė, šie metai akcijai „Apsaugok mane“ yra jubiliejiniai. Todėl 25-ojo gimtadienio proga buvo išleista iliustruota knyga „Saugus kelyje“, kuri pradinių klasių moksleiviams informatyviai bei šmaikščiai pristato pagrindines saugaus elgesio kelyje taisykles.
„Šią knygą sukūrėme vedini pagrindinio tikslo – kad vaikai gatvėse ir keliuose būtų saugesni. Norėdami, kad ji pasiektų kuo platesnį skaitytojų ratą, daugiau nei 1000 knygos egzempliorių padovanojome visų Lietuvos savivaldybių bibliotekoms, o taip pat ir mokykloms, kuriose vyksta pradinis ugdymas. Knyga taip pat yra pasiekiama ir elektroniniu formatu“, − komentuoja įmonės atstovė.
Knyga „Saugus kelyje“ išleista bendradarbiaujant su tekstų autoriumi Pauliumi Norvila, iliustratoriumi Simonu Kvintu ir leidykla „Baltos lankos“ bei konsultuojantis su Policijos departamento saugaus eismo ekspertais ir pradinio ugdymo specialistais.
Lietuvos policijos duomenimis, kiekvienais metais rugsėjo mėnesį eismo įvykiuose Lietuvoje nukenčia apie 50–70 nepilnamečių. Iš viso eismo įvykiuose Lietuvoje per metus nukenčia po kiek daugiau nei 500 vaikų.
„Apsaugok mane“ yra viena iš seniausių socialinės atsakomybės iniciatyvų Lietuvoje, kurią „Lietuvos draudimas“ inicijavo dar 2000 metais.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.