Idėja paauglių tėvams: susitarkite žinučių kodus, kai reikės pagalbos

Paaugliai kartais atsiduria situacijose, kuriose jaukiasi nejaukiai, bet tuo pačiu negali pasakyti, kad jiems nejauku. Ką daryti? Siųsti žinutę tėvams, kurie žino slaptą kodų kalbą ir yra pasiryžę padėti.

Susitarkite, koks ženkliukas praneš apie aliarmą.<br>„Canva“ nuotr.
Susitarkite, koks ženkliukas praneš apie aliarmą.<br>„Canva“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2024, 1:44 PM

Forume „Reddit“ viena mama prisipažino, kad jos vaikas atsiunčia dešrainių jaustuką (angl. emoji), kad praneštų, jog jam reikia pagalbos. Svarbu tai, kad pagalba turi būti suteikta taip, jog atrodytų, jog tai tėvų kaltė.

Turbūt kiekvienas esam atsidūrę vakarėlyje, kuriame nesinorėjo būti, bet ir išeiti buvo nejauku. Tuomet ir reikėtų pasinaudoti tokiu jaustuku, kad atvažiuotų arba paskambintų tėvai su priežastimi, kodėl turi išsivežti jus namo.

Komentatoriai taip pat dalijosi savo patirtimi. Vienas vyras pasidalijo, kad sūnus gali atsiųsti bet kokį atsitiktinį jaustuką, kurio jie nenaudoja žinutėse.

„Jis turėjo likti nakvoti pas draugą, todėl susirūpinau, kai vėlai vakare gavau žinutę su jaustuku. Paskambinau jam ir pasakiau: „Tu turėjai iškrauti indaplovę. Prieš išvykdamas, todėl dabar praradai privilegiją nakvoti pas draugą. Aš būsiu po penkių minučių, susirink tavo daiktus“.“

Paauglys įsėdo į automobilį, o tėtis paklausė, kas atsitiko. „Jis sakė, kad jo draugo senelis verčia jį jaustis nepatogiai, bet jis nežinojo, kaip pasakyti draugui, kad nori išvykti, tada padėkojo man, kad jį išvedžiau“, – pasakoja tėtis.

Kiti „Reddit“ dalyvaujantys tėvai gyrė paauglio žingsnį.

Dar vienas komentatorius prisiminė savo vaikystę, kai mobiliuosius telefonus turėjo dar nedaugelis: „Kodas, kurį naudodavau su savo tėvais, buvo paskambinti jiems ir paklausti: „Ar tu pamaitinai žuvis?“. Mes niekada neturėjome žuvies, o mano tėvai visada sugalvodavo puikias priežastis, kodėl mane reikia nedelsiant pasiimti. Labai svarbu turėti tokią sistemą su savo vaikais.“

Kai kitas trylikametis tėvams rašo „aš palikau kažką viršuje, ar gali man rasti?“, tėvai žino, kad tai pagalbos šauksmas, nes namas yra vieno aukšto.

Akivaizdu, kad daugelis tėvų ir jų vaikai jausis saugiau, turėdami savo jaustukus, kodą ar frazę, todėl jei dar to nepadarėte – susitarkite su savo vaikais.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.