Žemaitijoje gimęs Adrijus savo išvaizda stebina aplinkinius: gimdymo metu akušerė net riktelėjo

Kai mama Marija ar tėtis Andrius Raustys su dešimties mėnesių Adrijumi pasirodo parduotuvėje ar kitose viešose vietose, už nugarų dažnai išgirsta šnabždesius. Drąsesni net į akis pagiria, kad dukros šukuosena išskirtinė ir dar labiau būna priblokšti, sužinoję, kad tai berniukas. Apie įspūdingą sūnaus išvaizdą lrytas.lt pasakoja jo mama.

 Mažeikiškis Adrijus tėvus nuo gimimo džiugina vešlia šukuosena.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Mažeikiškis Adrijus tėvus nuo gimimo džiugina vešlia šukuosena.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Asmeninio albumo nuotr.
 Asmeninio albumo nuotr.
 Mažeikiškis Adrijus tėvus nuo gimimo džiugina vešlia šukuosena.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Mažeikiškis Adrijus tėvus nuo gimimo džiugina vešlia šukuosena.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Mažeikiškis Adrijus tėvus nuo gimimo džiugina vešlia šukuosena.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Mažeikiškis Adrijus tėvus nuo gimimo džiugina vešlia šukuosena.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 13, 2024, 7:41 PM, atnaujinta Jan 16, 2024, 11:10 AM

Bijojo išgąsdinti pacientus

Mažeikių mieste gyvenantys ir Mažeikių ligoninėje gimęs Adrijus – pirmasis Rausčių vaikas.

Marija nėštumą prisimena, kaip ganėtinai lengvą.

„Mane retai pykino, nekankino ir kita nėštumui būdinga simptomatika. Aišku būdavo visokių dienų, kai jausdavausi pavargusi, mieguista, norėdavosi tik ramiai pagulėti, tačiau bendra savijauta buvo puiki beveik iki pat nėštumo pabaigos. Ėjau į darbą beveik iki pat dekretinių atostogų pradžios, nes darbas sėdimas – dirbu burnos higieniste, nors didelių iššūkių nebuvo, tačiau visada jaudinausi, kad priėmusi pacientą nepasijusčiau blogai, ar ne pradėtų pykinti vidury procedūros ir netektų atsiprašinėti pacientų ar visai nutraukti procedūrą, į kurią jie atvyko“, – kvatodama prisipažįsta mama.

Kaip ji pati sako, buvo nereikli nėštukė ir ypatingų norų maisto produktams ar patiekalams neturėjo.

Pasipuošė susitikimui

Adrijus gimė planuotu laiku ir po šešių valandų sąrėmių paryčiais savo klyksmu džiugino aplinkinius. Tiesa, šie buvo tikrai nustebę ne dėl puikių berniuko plaučių tūrio, bet dėl įspūdingos šukuosenos.

„Jau prasidėjus gimdymui, svarbiausio etapo metu akušerė jau riktelėjo, jog vaikas turi daug plaukų! Kaip šiandien pamenu šią akimirką, kad gydytoja priėmusi gimdymą bei akušerė neslėpė nuostabos pamačiusi kūdikį“, – šypsosi prisiminusi Marija.

Kaip ir daugelis būsimų tėvų, ji su vyru visad pasvarstydavo, kiek plaukų sūnus turės bet kad jų bus tiek daug – nesitikėjo.

„Iki šiol juokaujame, kad sūnus ruošėsi susitikimui su mumis ir iškart gimė pasipuošęs su šukuosena“, – pasakoja M. Raustienė.

Pirmasis vizitas pas profesionalus

Tai iš kur tiek plaukų? Tankius ir ilgus plaukus turi pati Marija. Jų kiekiu ir vešlumu nesiskundžia ir tėtis Andrius.

„Aplinkiniai sako, jog šukuosena kaip vyro, tačiau plaukų spalva – iš manęs“, – išvadas pristato mažeikiškė.

Tėvai ne tik džiaugėsi vaiko šukuosena, bet ir pradėjo ja išskirtinai rūpintis. Plaukams išplauti neužtenka paprasto vandens, reikia ir kūdikiams skirtų kosmetikos priemonių.

„Plaukų daug, tad juos dažniau tekdavo ir tenka plauti, tad tam naudoju tik kokybišką kosmetiką, kad plaukai neprarastų blizgesio ir plaukas toliau augtų sveikas“, – pasakoja Marija.

Pirmą kartą juos trumpinti teko Adrijui sulaukus mėnesio. Plaukų augimas buvo labai spartus, toks yra ir iki šiol.

„Plaukučius kirpome jau penkis kartus, tad šeštąjį kartą patikėsiu profesionalams. Sūnų iki šiol kirpau pati, tačiau be papildomos komandos būtų sunku, visada kartu dalyvauja tėtis arba močiutė. Aš kerpu, likusieji linksmina mažąjį ilgaplaukį, kad jam netektų nuobodžiauti, kol mama gražina jo šukuoseną“, – šypsosi mama.

Aplinkiniams sunku patikėti

Jei jau gydytojai nustebo, tai reiškia, kad Rausčiai su sūnumi niekur nelieka nepastebėti ir komentarų sulaukia įvairiausių.

„Tikrai niekada neišeiname iš parduotuvės nepastebėti. Dažniausiai pasitaikanti reakcija – tai nuostaba dėl plaukų gausos bei ilgio. Aplinkiniams sunku patikėti, kad toks mažas vaikas gali pasižymėti tokia unikalia šukuosena. Yra pasitaikę atvejų, kai gaudavome komplimentų, jog auginame gražią mergaitę. Nedaug kas matę berniuką su tokia šukuosena“, – juokiasi mama.

Anksčiau tėvai sulaukė net ir reklaminių pasiūlymų, bet tuomet Adrijus buvo labai mažytis, tai į juos rimtai niekas nežiūrėjo.

„Tačiau dabar manau bus galima prie jų grįžti“, – prisipažįsta mama.

Apie tai, kad reikėtų sūnui formuoti konkretaus stiliaus šukuoseną tėvai nesvarsto ir mano, kad užtenka stebinti ir džiuginti visus vešliais plaukais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.