Misisipėje gimęs penketukas yra dar retesnis nei įprastai vien dėl vienos ypatingos savybės

Vasario mėnesį Haylee ir Shawnas Ladneriai iš Purviso (Misisipės valstija, JAV) pirmą kartą išvydo savo stebuklą – cezario pjūvio pagalba gimusius penkis vaikus. Tiesa, mažyliai buvo neišnešioti, tad iškart pateko į naujagimių intensyvios priežiūros globą, kur buvo perkelti į inkubatorius, jiems prijungtas dirbtinis kvėpavimas bei maitinimas per vamzdelį.

Per Velykas tėvai penketuką papuošė ir nufotogafavo.<br>Haylee Ladners „Facebook“ nuotr.
Per Velykas tėvai penketuką papuošė ir nufotogafavo.<br>Haylee Ladners „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 9:15 PM

Per Velykas pirmą kartą tėvai galėjo palaikyti visus savo mažylius, o šią savaitę trys iš vaikų iškeliavo namo.

Penketukas gimė vasario 16 dieną, 28 nėštumo savaitę, bet tėvai apie naujieną viešai pranešė tik kovą – jiems sustiprėjus. Naujagimiai gimę svėrė vos apie 900 gramų kiekvienas.

Penketuko gimimas ypatingas ne tik tuo, kad pora jų susilaukė pastojus natūraliu būdu, o tai įmanoma tik vienam iš 55 milijonų gimimų. Reta ir tai, kaip Haylee juos išnešiojo – penki kūdikiai tilpo dvejose placentose: keturios mergaitės vienoje, o berniukas kitoje. Tad dukros Adalyn Elizabeth, Magnolia Mae, Everleigh Rose ir Malley Kate yra identiškos dvynės, o brolis Jake'u Eatonu, jų neidentiškas dvynys.

Velykų proga šeima pasidarė fotosesiją – penketuką aprengė spalvingais šventiniais drabužiais ir pirmą kartą nusifotografavo visi septyniese.

Kadangi penketukas auga, tėtis S. Ladnersas sako planuojantis dokumentuoti ir dalytis visomis dėmesio vertomis ir ypatingomis akimirkomis per savo naująjį „5 Little Ladners“ „YouTube“ kanalą.

Parengta pagal „Today“ ir „Fox News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.