Šį šeštadienį TV žiūrovus žadins savaitgalio ryto ritualu tapusi kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, šį projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestiniam svečiui, kuris, įvertinęs abu patiekalus, išrenka jam skanesnį.
Šeštadienio laidoje šefai gamins gurmaniškus patiekalus artėjančios Tėvo dienos proga. Laidos studijoje, Ilona ruoš dešreles su portobello grybais, o Dilanas „Kamado Bono“ kepsninėje keps tarkio picą.
Šių patiekalų ragauti į studiją atvyks ir apie tėvystės džiaugsmus bei rūpesčius papasakos TV3 televizijos laidos „Tėvų darželis“ vedėjas, dviejų sūnų tėtis Ž.Stakėnas. Žinomas vyras pasakos, jog Tėčio diena jam visuomet turėjo ypatingą reikšmę, o šventės tradicija iki šiol siejasi su koncertais.
„Aš puikiai atsimenu vieną Tėčio dieną. Prieš 16 metų, ėjau gatve ir pagalvojau, kad sekmadienį bus Tėvo diena – reikia nepamiršti pasveikinti savo tėčio, ir tik ding į galvą – aš juk ir pats tėtis! Šiaip Tėčio diena visuomet buvo minima nuo vaikystės, mat lankiau chorą, kurį lankė ir mano vaikai, o tas choras turi tradiciją kiekvienais metais Tėčio dieną paminėti koncertu – nuo pačio mažiausio, iki pačio didžiausio solisto. Tai nuo mažens šią dieną koncertuodavau, o po to jau ir kartu su savo sūnumis dainuodavau viename koncerte“, – prisiminimais dalinsis Žygimantas.
Žinomas vyras pasakos, jog kartu su žmona Dovile vesdamas laidą apie tėvystę, vis dar randa ko pasimokyti. Nors jų sūnūs – jau paaugliai, tačiau žinomas vyras teigia, kad tėvystės amato mokaisi visą gyvenimą.
„Ši laida yra apie tai, jog žmonės tampa tėvais, tada tie vaikai auga, ir taip pat tampa tėvais. Ratas sukasi, problemos kartojasi. Be abejo, kažką išgirsti ir naujo – tik mūsų vaikai jau paaugliai, tad susiduriame su kitomis, paaugliškomis problemomis“, – atviraus vyras.
Žygimantas pripažins ir tai, jog namuose nėra griežtas tėtis, ir pareiga palaikyti tvarką bei užtikrinti taisykles neretai atitenka mamai. Visgi, vyras džiaugiasi, jog nepaisant to, jiems pavyksta išlaikyti artimą ryšį su sūnumis.
„Sunku pasakyti, bet galbūt „gerasis policininkas“ namuose esu aš. Mano klaida, kad aš iki galo neatstoviu savo nuomonės ar taisyklės, labai dažnai pasiduodu, nusileidžiu, nebekovoju ir leidžiu daryti tai, ko prieš tai, sakykim, neleidau. Kai susilaukėme pirmo sūnaus, buvome jauni – žmonai 22-eji, man 23-eji metai. Tačiau su metais bendravimas išsilygina: vaikai tuoj pabaigs mokyklą, o mes dar jauni ir gražūs“, – džiaugiasi vyras.
Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ skaičiuoja jau 13-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.
Ką Žygimantui Stakėnui reiškia Tėvo diena, kokių tradicijų laikosi minint šią progą bei kuris – Ilonos ar Dilano – patiekalas taps šio ryto nugalėtoju – sužinosime jau šį šeštadienį, 9 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją!