Spalvingos Helovino vaišės su vaikais: valgomi vorai, ryklio dantys ir „kraujo“ gėrimas

2024 m. spalio 30 d. 10:55
Receptas
Vaikai mokosi patirdami, kartodami, stebėdami, kas vyksta virtuvėje, dalyvaudami procese, todėl gaminimas kartu su mažaisiais sukuria ypač palankias sąlygas jų tobulėjimui. Štai kodėl vaikų širdis užkariavęs personažas Kakė Makė kartu su knygų autoriumi, televizijos laidų vedėju, vyriausiuoju šefu Alfu Ivanausku, pristatė kulinarinį šou visai šeimai, kurį galima stebėti YouTube kanale „Kakė Makė“.
Daugiau nuotraukų (6)
Kiekvienoje laidoje yra visko: nesudėtingų, bet neįprastų receptų su labai aiškia gaminimo eiga, mandagaus elgesio, higienos įpročių ugdymo ir etiketo taisyklių. Laidoje interaktyviais metodais mokoma skaičių, spalvų, formų, dydžių, plečiamas jų žodynas ir kūrybiškumas.
Helovinui skirtoje laidoje Alfas su Kake Make pagamino net 3 šiurpius ir baisiai skanius patiekalus – valgomus vorus, ryklio dantis su kraujo padažu ir... raudoną, tarsi kraujas, gėrimą!
Viskas pagaminama labai lengvai, vos iš kelių ingredientų, todėl Alfas Ivanauskas garantuoja puikų rezultatą, o Kakė Makė – pačius geriausius įspūdžius, gaminant virtuvėje su visa šeima.
VALGOMI VORAI
Plastilinui pagaminti reikės:
Vieno pakelio sausainių „Gaidelis“ ar panašių į juos,
1 valgomo šaukšto vanilinio varškės kremo,
Padažui pagaminti reikės:
Įvairių raudonų uogų – aviečių, braškių. Gali būti šviežios arba atitirpintos šaldytos,
1 valgomo šaukšto medaus ar agavų sirupo.
Padėkliukams reikės:
Talerių, apvalių vaflių ar kitų mėgiamų paplotėlių.
Gaminimo eiga:
Sausainius virtuviniu kombainu susmulkiname iki smulkių trupinių, dedame šaukštą vanilinio varškės kremo ir vėl smulkiname kombainu iki lipnios masės. Turi gautis lyg valgomas plastilinas, iš kurio galima formuoti voriukus ar kitus gyvius.
Imame talerius, kurie bus naudojami lyg valgomi padėkliukai, ant jų iš gautos valgomo plastilino masės formuojame voriukus – tokius, kokie tik patinka: jų kūnelius ir kojytes.
Šalia voriukų dedame pjaustytas pasirinktas uogas ar vaisius (svarbiausia, kad vaisiai ir uogos būtų sausi, kad padėkliukai nesušlaptų ir nesuirtų).
Padažui paruošti virtuviniu smulkintuvu susmulkiname raudonas uogas ir medų ar agavų sirupą. Jei padažas per tirštas, įpilame šlakelį vandens. Kad pagaminti valgomi vorai būtų dar šiurpesni, apšlakstome „krauju“ – pasiruoštu uogų padažu.
RYKLIO DANTYS IŠ KEPTŲ VARŠKĖTUKŲ
Reikės:
Pasigaminti įprastus varškėtukus arba įsigyti jau pagamintus ir užšaldytus,
Lukštentų nesmulkintų migdolų riešutų
Padažui:
trintų aviečių su medumi arba agavos sirupu.
Gaminimo eiga:
Varškėtukus sudėkite ant sviestinio popieriaus ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje apie 7–8 minutes.
Į iškeptų ir kiek pravėsusių varškėtukų galiuką įbeskite po vieną migdolo riešutą. Pasiruoškite tiek „dantų“, kiek jums reikia.
Tada sudėkite dantis į lėkštę ir apšlakstykite uogų padažu, kuris primins netikrą kraują. Jį pagaminsite labai lengvai ir paprastai. Su blenderiu sutrinkite kelias saujas aviečių su medumi arba agavos sirupu.
RAUDONAS „KRAUJO“ GĖRIMAS
Reikės:
Negazuoto vandens,
Šviežių arba šaldytų aviečių
Medaus ar agavų sirupo pagal skonį
Gaminimo eiga:
Į negazuoto vandens buteliuką arba ąsotį su vandeniu supilkite virtuviniu smulkintuvu iki skystos masės trintas avietes su medaus arba agavų sirupu, papurtykite buteliuką su vandeniu arba išmaišykite ąsotį su šaukštu, kol vanduo nusidažys raudonai.
Spalvos intensyvumą reguliuokite uogų kiekiu.
Skanaus!
Naujojo šou vedėjai įsitikinę, kad vaikai dažniausiai seka suaugusiųjų ar mylimų herojų pavyzdžiu, todėl restorano laidose bus primenama, kaip svarbu plautis rankas, laikytis švaros ir tvarkos, mokėti padengti stalą ar žinoti skubios pagalbos numerį.
„Labai dažnai tėvai nenori gaminti su vaikais, nes po tokio gaminimo virtuvė būna tarsi po uragano, – sako Alfas Ivanauskas, – tačiau jokia paslaptis, kad tėvai dažnai patys sau padaro meškos paslaugą, vaikams nepaaiškindami taisyklių, kurių reikėtų laikytis virtuvėje.“
„Siūlau iš pradžių gaminti pagal aiškius receptus, o tik vėliau improvizuoti, taip ugdysite ne tik vaiko, bet ir savo kūrybiškumą. Ateis laikas, kai nei jums, nei vaikams receptų nebereikės, o laikas, praleistas kartu, bus neįkainojamas“, – pataria virtualaus Kakės Makės restorano šefas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.