Bėgimo varžybos prie Trijų kryžių kalno šiemet ypač traukia šeimas su vaikais

2024 m. rugsėjo 23 d. 18:13
Pirmąją savaitę vykstančios bėgimo varžybos Vilniaus miesto centre „Vertical Vilnius 700“ pritraukė didelį kiekį savo jėgas išbandyti pasiryžusių dalyvių. Trečius metus iš eilės vykstančios išskirtinės savo lokacija ir reljefu virtualios bėgimo varžybos prie Trijų kryžių kalno šiemet ypač traukia šeimas su vaikais.
Daugiau nuotraukų (8)
„Smagu matyti, kaip tėveliai ne tik įveikia savo distancijas, bet kartu atsiveda ir savo vaikus. Pastebėjome, kad vaikams taip patinka trasa, kad dažnas ją bėga net po kelis kartus“, – dalinosi renginį organizuojančios Trail Akademijos atstovai.
Varžomasi net dešimtyje amžiaus kategorijų: iki 10 m., 10 – 13, 14 – 17, 18 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50 ir vyresni. Skirtingai amžiaus grupei organizatoriai parinko skirtingo sudėtingumo ir ilgumo virtualias bėgimo trasas, kurios ilgiausia yra beveik 12 km., o trumpiausia vos 350 m.
Šiuo metu pagrindinės OPEN grupės lyderiai yra gerai Lietuvos bekelės bendruomene žinomi bėgikai. Tai Andrius Šipkinas, kuris trasą įveikė per 1 val. ir 2 sek., bei Ineta Grytė, kuri 10 ratų prabėgo per 1 val. ir 21 min. Šie rezultatai yra tik tarpiniai ir ne galutiniai.
„Šių metų trasa labai smagi ir dinamiška su greitesniais ruožais ir ilgesniu sukilimu. Visai neprailgsta, o pasistengti tikrai reikia. Matau kaip dalyviams smagu išeiti iš komforto zonos įveikiant šį iššūkį, kaip jie mėgaujasi bekelės bėgimu ir nuostabia Vilniaus miesto panorama. Tai džiugina ir įkvepia! „ – sakė Lietuvos čempionas ir šio bėgimo iniciatorius Vaidas Žlabys.
Paskutinė „Vertical Vilnius 700“ varžybų diena yra rugsėjo 29 d. vidurnaktis. Iki to laiko dalyviai, jiems patogiu metu, gali įveikti iš anksto paruoštą virtualią bėgimo trasą tiek kartų kiek tik nori. Tiesa, svarbu nepamiršti trasos įveikimo įrodymą pateikti organizatoriams. Varžybų pabaigoje kiekvienos kategorijos prizininkai bus apdovanoti.
Su virtualiomis trasomis susipažinti galima Vertical Vilnius 700 „Facebook“ svetainėje „Verticalvilnius700“. Nemokama registracija – https://dbsportas.lt/lt/varz/2024073/reg .
Vilniusbėgimo varžybosVaikai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.