Žinoma trenerė B. Petrulė leidosi į dešimties savaičių kelionę kemperiu: teko įsigyti specialią sporto įrangą

2024 m. rugsėjo 1 d. 15:28
Žinoma trenerė ir mitybos specialistė Brigita Petrulė jau ne vienerius metus gyvena Ispanijoje ir ne pirmą kartą su visa šeima leidžiasi į ilgą vasaros kelionę. Praėjusiais metais keletą mėnesių ji su vyru ir aštuonmečiu sūnumi Matheas ir keturmete dukra Briana praleido Madeiros saloje, o šiemet jau įveikė 10 tūkst. kilometrų kemperiu Italijoje.
Daugiau nuotraukų (8)
Norėjo nakvoti bet kur
Jau penkerius metus iš eilės Petrulių šeimyna vasaras praleidžia keliaudami. Brigita juokiasi, kad Matheas pirmas keliones pradėjo, kai jam buvo dveji, o Briana keliauja nuo vienerių.
„Tai tapo gyvenimo būdu ir vasara labiausiai laukiamas mano laikas metuose. Jei ne mokykla, manau, keliautume ištisus metus“, – prisipažįsta žinoma moteris.
Šiais metais šeima savo tikslu pasirinko Alpes, nes, kaip B.Petrulė sako, norėjosi pabūti kalnuose, gamtoje, toli nuo žmonių ir šurmulio. Tiesa, ši kelionė išsiskyrė iš kitų, nes šeima pirmą kartą keliavo kemperiu.
„Labiausiai mane žavėjo mintis, kad galėsime nakvoti kur panorėję, gražiausiose vietose , prie jūros, ežerų, kalnuose, ten kur įprastai apsistojimo kainos būstuose parai būna labai aukštos, gali su kemperiu nakvoti ir grožėtis nemokamai. Be to, keliaujant su vaikais tai patogus būdas, nes viską ko reikia visada turi su savimi, nereikia nerimauti dėl nakvynės vietos ar dėl maisto. Čia ne tik visi patogumai, daug vietos, bet net pasiėmėme net sporto inventorių“, – šypsosi moteris.
Iš anksto daug neplanavo
Tai, kad kemperiu keliauti patrauklu, žino daugelis šeimų auginančių vaikus. Tiesa, tą patį daugelį dažnai stabdo aukštos kemperio nuomos kainos.
„Mes planavome nuomoti Lietuvoje, nes galvojome, kad bus tikrai pigiau, bet patikrinus kainas paaiškėjo, kad Ispanijoje jos žymiai geresnės. Kadangi nuomojomės 8 savaitėms ir pratęsėme dar dviems, tai tokiam ilgam laikotarpiui gavome didelę nuolaidą“, – džiaugiasi ji.
Kelionės šeima detaliai neplanavo, tiesiog žinojo, kad nori keliauti per Italijos ir Šveicarijos Alpes, nes šie kalnai visus labai žavi.
Važiuojant vis ieškojau ir žymėjausi vietas ką norėčiau aplankyti ir taip vis po mažu dėliojosi kelionės maršrutas“, – šypteli Brigita.
Dalijosi rekomendacijomis
Petrulių šeima „ant ratų“ jau aštunta savaitė ir liko dar dvi. Jau dabar jie yra įveikę daugiau nei 10 tūkst. kilometrų.
„Iš Ispanijos pietų palei jūrą važiavome į Prancūziją, pakeliui aplankėme balionų muziejų Barselonoje, kuris labai visiems patiko. Prancūzijoje aplankėme didžiausius levandų laukus pasaulyje, pakeliui paplaukiojome Verdono tarpeklyje su savo irklentėmis. Kai pasiekėme Italiją, ten lankėme Komo, Gardos, Iseo ežerus. Per Brianos gimtadienį vykome į atrakcionų ir vandens parką „Gardaland“, kurį tikrai rekomenduoju aplankyti.
Tada jau leidomės į Dolomitines Alpes, nes kiek esame šiuose kalnuose buvę, man jie visad ypatingi. Ėjome daug žygių kalnais, kurių vieni labai sunkūs, kiti lengvesni, bet pasiruošimas reikalingas. Labai graži vieta yra „Tre Cime di Leverado“, bet žygis buvo sunkus“. Toliau keliaujame į Šveicariją ir tada per Prancūziją link Ispanijos, bet važiuosime per Ispanijos šiaurę, kad prieš grįžtant namo aplankyti dar kelias vietas šiaurėje ir Portugalijoje“, – papasakojo apie kelionės maršrutą B. Petrulė.
Visais gražiausias momentais ir rekomendacijomis ką pamatyti, kur apsistoti ji dalijasi savo instagramo paskyroje @brigita_petrule ir @petrule.fit paskyrose.
Didžiausią įspūdį Brigitai paliko žygiai kalnais, nes ji mėgsta tiek kalnus, tiek žygius. Šeima taip pat pamatė aukščiausią Alpių viršūnę Monblaną, kurios aukštis 4805 metrai ir 4478 metrų aukščio Šveicarijos viršūnę Materhorną.
Vaikai nenuobodžiauja
B. Petrulė džiaugiasi, kad net ir tokioje ilgoje kelionėje didelių iššūkių šeima nepatyrė.
„Kartą įklimpome su savo kemperiu paplūdimyje. Pasirinkome labai gražią sustojimo nakvynei vietą, bet pasirodo smėlis buvo per daug klampus, tad teko 2 valandas kasti mūsų namelį lauk iš smėlio, bet praeiviai, kurie pamatė, buvo labai draugiški ir padėjo išsistumti lauk“, – šypteli ji.
Dar vienas sunkumas tas, kad kemperį sunku pastatyti automobilių stovėjimo aikštelėje – automobilis toks didelis, kad tenka statyti atokiau ir pasivaikščioti.
Ką patyrusi keliautoja ir mama patartų kitoms šeimoms, kurios norėtų leistis į kelią?
Pasak Brigitos, užtenka numatyti kryptį ir bent kelias vietas, kur norite vykti. Taip pat ji rekomenduoja pasirūpinti visai šeimai Europos sveikatos kortelėmis, kurios garantuoja nemokamą medicininę pagalbą ligoninėse.
„Svarbu geras nusiteikimas, gera nuotaika, optimizmas. Vaikams bus viskas gerai, jie bus laimingi, jeigu tėvai bus ramūs ir laimingi taip pat.
Turbūt ne visi myli keliones taip kaip myliu aš, bet mano nuomone keliauti po pasaulį yra labai įdomu ir naudinga. Aš kiekvienos kelionės metu jaučiu, kad patiriami džiaugsmai ir sunkumai sustiprina mus kaip šeimą, jaučiu asmeninį augimą, padidėja noras kurti, dalintis, veikti“, – vardija moteris.
Ji džiaugiasi, kad ir vaikai keliaudami atranda sau mėgstamų veiklų. Sūnus Matheasas noriai leidosi į žygius kalnais, žvejojo su tėčiu. Abiems vaikams patiko dažnos maudynės, atrakcionų parkas, apsilankymas šokolado fabrike ir kitos pramogos.
Maitinosi lyg namuose
Brigita garsėja savo nuotolinėmis sporto treniruotėmis, kurios klientėms padeda pasiekti norimų kūno pokyčių. Tūkstančių kilometrų kelionė moteriai tapo papildomu iššūkiu, kaip rasti laiko sportui.
„Prieš išvykstant į kelionę pirkau papildomą sporto inventorių, kad visos kelionės metu galėtume sportuoti, pasiruošiau naują sporto programą, tad mano kelionės be sporto nebūna“, – juokiasi ji.
Moteris rytus pradedame sportu, kartu su šeima sportuoja, ten kur nakvoja.
„Pasiruošiame visą sporto aikštelę, vaikai be skatinimo visada prisijungia sportuoti kartu, nes mato, kad sportuoja tėvai, o geras pavyzdys užkrečia daryti tą patį. Kiekvieną dieną turiu tikslą surinkti ne mažiau kaip 8–10 tūkst. žingsnių, tad to laikausi visada. Taip pat plaukiojame ežeruose, einame į žygius kalnais, vyras su sūnumi bėgioja vakarais, žaidžia krepšinį, turime vežiojamą krepšinio lanką su lenta, todėl tikrai esame aktyvus ir prieš kelionę jau buvom tam nusiteikę ir pasiruošę“, – sako B. Petrulė.
Antrą receptų knygą išleidusi Brigita savo klientėms padeda ne tik sportuoti, bet ir susidėlioti mitybos planą, dalijasi pamėgtų ir sveikatai palankių patiekalų receptais. Kemperyje taip pat nekilo jokių iššūkių dėl maisto ruošimo.
„Čia yra visi patogumai – viryklė, šaldytuvas šaldiklis, kriauklė, spintelės... Tad mūsų šeimos mityba labai panaši kaip maitinomės ir nekeliaujant. Kiekvieną rytą gaminu pusryčius – blynelius, košes, karštus ar paprastus sumuštinius, omletą, virtus kiaušinius. Pietums dažniausiai renkamės kruopas ar makaronus su daržovėmis ir mėsa ar žuvimi, gaminu naminius kebabus. Vakarienei mums įprasta yra lengvesnis maistas, kaip jogurtai, varškė su uogomis ar daržovėmis, humusas su daržovėmis, omletas, mocarela salotos ir pan.“, – pasakoja ji.
Užkandžiams šeima renkasi riešutus, vaisius, daržoves, pudingą su jogurtu ir čija sėklomis ar sūrius.
Netrukus Petruliai grįš namo, nes vaikams teks eiti į rugsėjo viduryje prasidedančias veiklas ugdymo įstaigose. Ir nors kelionė dar nesibaigė, šeima galvoja apie kitus metus.
„Galvoju, kad bus panašus maršrutas, nes per mažai laiko pasilikome Šveicarijai, o ji labai graži savo gamtos turtais. Taip pat svarstome ir apie kelionę po Šiaurės Ameriką, tad dar sunku pasakyti, nes per metus laiko norai gali dar labai daug keistis.
Po kiekvienos vasaros kelionės aš negaliu nustoti galvoti apie kitas keliones, o kai pernai 3 mėnesius gyvenome ir keliavome po Madeiros salą išskridau su ašaromis, nes norėjau ten likti gyventi ir net apie tai galvojome. Dabar mano visa širdis liko Alpių kalnuose, tad iki kitos vasaros turiu daug laiko planuoti ir kurti kitų kelionių maršrutus“, – sako Brigita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.