Prasideda mokinių vasaros atostogos: ką tėvams svarbu žinoti apie „Sodros“ išmokas?

Kitą savaitę prasideda pradinių klasių mokinių vasaros atostogos. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad atostogų metu, kaip įprasta, pradinių klasių mokinių ugdymas vykdomas nebus, todėl vienam iš tėvų nereikės padėti vaikui mokytis nuotoliniu būdu. Per atostogas nesergančių vaikų priežiūrai nedarbingumo pažymėjimai nėra išduodami ir ligos išmokos nemokamos.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 12:59 PM

Prasidėjus mokinių vasaros atostogoms, pradinuką prižiūrėjęs ir mokytis nuotoliniu būdu padėjęs tėtis arba mama sugrįš į darbą, dėl nedarbingumo pažymėjimo nutraukimo į šeimos gydytoją kreiptis nereikia. „Sodra“ tėvams, sugrįžusiems į darbą, ligos išmokų nemokės, ligos išmoką skirs tik už laikotarpį iki birželio 16 d. (imtinai), kai tėtis arba mama negavo darbo užmokesčio.

Darželinukų, kurie nelanko ugdymo įstaigos ir lieka namuose, tėvams ligos išmokos už nesergančio vaiko priežiūrą bus mokamos iki karantino pabaigos.

Ligos išmoka už nesergančio vaiko priežiūrą siekia 65,94 proc. nuo darbo užmokesčio „ant popieriaus“. Teisę į ligos išmoką turi dirbantys asmenys, kurie sukaupę yra bent 3 mėnesius socialinio draudimo stažą per paskutinius 12 mėnesių arba bent 6 mėnesių socialinio draudimo stažą per paskutinius 24 mėnesius.

Šiuo metu galiojantį nedarbingumo pažymėjimą nesergančio vaiko priežiūrai turi apie 2600 asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.