Tūkstančius sekėjų turinti mama dalijasi savo mitybos planu: įvardijo, kas padeda jaustis gerai ir išlaikyti norimą svorį

2023 m. balandžio 16 d. 22:03
Trijų vaikų mama ir tūkstančius sekėjus turinčios instagramo paskyros „Tavo sveiki įpročiai“ autorė Agnė Juknienė prisipažįsta, kad savimi labiausiai pradėjo rūpintis susilaukusi atžalų. Trenerė ir mitybos planų sudarytoja su lrytas.lt skaitytojais dalijasi savo kasdieninės mitybos principais, kurie padeda jai išlikti žvaliai ir išlaikyti norimą svorį.
Daugiau nuotraukų (1)
„Manau, kad mano mitybos režimas tinkamas visiems – nesvarbu, mama ar ne. Aš per savo darbo praktiką, kuri siekia jau beveik dešimtmetį, išbandžiau labai daug dietų nuo grikių, agurkų, kefyro, greipfrutų sulčių ar kopūstų sriubos, nes vis ieškojau tinkamo varianto, kaip jaustis lengvai, kaip kilogramai negrįžtų ir psichologinė būsena būtų gera. Juk visas dietas tam tikru metu metame, vėl visko prisivalgome ir vėl save graužiame, savęs nemylime ir vėl ieškome greito kelio. Tai tarsi užburtas ratas“, – atvirauja Agnė.
Paskatinti susidomėti sveikatai palankia mityba ją paskatino motinystė – po pirmojo gimdymo mama pradėjo ieškoti, kaip valgyti sveikatai, bet ir skaniai, nebadaujant.
„Pradėjau skaičiuoti, o galų gale – pati kurti receptus ir mitybos režimus. Tada kilo mintis motyvuoti kitus, kad visų rezultatų galima pasiekti su sveikais, skaniais receptais ir to maisto per dieną tikrai daug. Toli gražų iki dietų! Taip pat ir tai, kad maisto pagalba galima susitvarkyti žarnyno bėdas, odos, nemigos, galvos skausmus ir daug psichologinių bėdų“, – vardija A. Juknienė.
Tinklaraštininkė dalijasi mitybos principais, kurių laikosi kasdien.
Vanduo
Pirmiausiai, rytą pradeda stikline vandens ir geriau gerti šiltą.
Angliavandeniai
Vėliau Agnė valgo pusryčius, kuriuose yra daugiau angliavandenių, truputį riebalų ir baltymų. „Tai dažniausiai košės su pagardais, blynai su ne su kviečių miltais, grikiai su kiaušiniu ir avokadu ar kokia granola su jogurtu ir uogomis. Dažniausiai šaltu sezonu, ryte norisi šiltų pusryčių“, – pastebi mitybos specialistė.
Kava
Jei norisi, kavą geriu praėjus pusvalandžiui po pusryčių.a
Užkandis
Tarp pusryčių ir pietų mama suvalgo nedidelį užkandį.
Pietūs
Pietums A. Juknienė renkasi angliavandenių, riebalų ir baltymų turintį maistą. „Bent kartą per savaitę valgau sriuba ir bent kartą – žuvis. Lietuviai valgo per mažai žuvies“, – pastebi ji.
Kokteilis
Tarp pietų ir vakarienės Agnė vėl siūlo nebadauti ir pasimėgauti užkandžiu. Ji pati dažniausiai renkasi vaisių arba augalinio gėrimo kokteilį.
Vakarienė
Paskutiniam valgymui tinklaraštininkė siūlo rinktis kuo daugiau baltymų turintį patiekalą. „Tai gali būti varškės apkepas, salotos su tunu, grilyje kepta vištiena su daržovėmis ar varškėtukai“, – vardija patiekalus ji.
Arbata
Po vakarienės užkandžiauti nederėtų ir galima pasimėgauti puodeliu kitu žolelių arbatos.
Nepamiršti vandens
Agnė primena, kad vandens gerti reikia nepamiršti visą dieną. Ji pati išgeria pusantro litro, nes tai jos asmeninė norma: „Kiekvienam ji skirtinga ir priklauso nuo kūno svorio bei to, ką sako organizmas. Kartais išgeriu daug daugiau, bet jei nesinori, stengiuosi bent ta savo dienos normą išgerti.“
Daugiau Agnės patarimų ir receptų rasite: www.instagram.com/tavo_sveiki_iprociai/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.