Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl organizacijos „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ šmeižimo

2024 m. spalio 15 d. 16:52
Ingrida Steniulienė
Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl organizacijos „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ šmeižimo, kai nežinomi asmenys aukotojams pradėjo siųsti trumpąsias žinutes su tikrovės neatitinkančia informacija.
Daugiau nuotraukų (1)
„Organizacijos vadovės pareiškimas buvo gautas spalio 8 dieną, spalio 11 dieną pradėtas tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 1 dalį“, – Eltai antradienį sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė.
Minėtasis Baudžiamojo kodekso straipsnis numato atsakomybę už šmeižimą.
Tas, kas per visuomenės informavimo priemonę paskleidė apie kitą žmogų tikrovės neatitinkančią informaciją, galinčią paniekinti ar pažeminti tą asmenį arba pakirsti pasitikėjimą juo, arba šmeižė asmenį, neva šis padarė tyčinį nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.
Kaip antradienį pranešė pati organizacija „Raudonos nosys Gydytojai klounai“, jai nuolatinę paramą skiriantys fiziniai aukotojai iš nežinomo numerio gauna įtartinas SMS žinutes. Žinutėse pateikiama šmeižianti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie organizacijos vadovę, jos tariamą atlyginimą ir pačią organizaciją.
Aukotojų asmens duomenis piktavaliai gavo ne iš „Raudonos nosys Gydytojai klounai“.
Organizacija teigia duomenis sauganti laikydamasi visų nustatytų reikalavimų. Atliktas vidaus saugumo auditas patvirtino, kad duomenų nutekėjimo ar bandymų įsilaužti į informacines sistemas nebuvo.
Siekdama nustatyti piktavalius ir apsaugoti aukotojus, „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ kreipėsi į Vilniaus miesto trečiąjį policijos komisariatą. Pareigūnai pareiškimo pagrindu pradėjo tyrimą.
„Esame šokiruoti, kad išpuolio taikiniu ciniškai pasirinkti geriems darbams aukojantys žmonės. Tuo pačiu dėkojame pareigūnams, kurie žaibiškai reagavo – matydami jų dėmesį tyrimui neabejojame, kad išpuolis bus sustabdytas“, – sako „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ vadovė Aistė Lacitė.
Organizacija apgailestauja dėl aukotojų patirto išpuolio ir prašo susidūrus su tokiais atvejais informuoti organizaciją arba pareigūnus.
Iki šio momento dėl tokio pobūdžio žinučių į organizaciją kreipėsi 46 nuolatiniai rėmėjai.
„Raudonos nosys Gydytojai klounai“ veikia jau 14-us metus ir pradžiugino daugiau nei 220 tūkstančių Lietuvos vaikų ir senjorų.
Per humorą ir klounadą „Raudonos nosys“ kuria emocinį pokytį vaikų ligoninėse, senjorų globos namuose, pabėgėlių centruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.