JAV pirmą kartą paukščių gripas nustatytas žmogui, neturėjusiam kontakto su infekuotais gyvūnais

2024 m. rugsėjo 7 d. 09:16
Jungtinėse Valstijose, sveikatos institucijų duomenimis, pirmą kartą paukščių gripu susirgo žmogus, neturėjęs kontakto su infekuotais gyvūnais. Suaugęs gretutinių ligų turintis asmuo rugpjūčio 22 d. JAV Misūrio valstijoje buvo paguldytas į ligoninę. Čia jam skirti antivirusiniai vaistai nuo gripo. Vyras pasveiko ir buvo išrašytas iš ligoninės, penktadienį pranešė sveikatos institucijos.
Daugiau nuotraukų (1)
Kadangi pirmojo testo rezultatas pasirodė įtartinas, nuspręsta atlikti daugiau tyrimų laboratorijoje valstijos ir federaliniu lygiu. Jie parodė, kad tai paukščių gripas. Tai 14-as paukščių gripo atvejis JAV šiais metais ir pirmasis, kai nėra informacijos apie paciento kontaktą su gyvūnais.
Misūrio sveikatos tarnyba pareiškė, kad valstijoje nėra registruota paukščių gripo infekcijos atvejų tarp pieninių galvijų.
Paukščių gripo virusas H5N1 pastaruoju metu buvo nustatytas ne tik paukščiams. Jis praėjusiais mėnesiais vis labiau ėmė plisti tarp žinduolių, įskaitant pieninius galvijus JAV.
Žmonių užsikrėtimas paukščių gripu kelia būgštavimus dėl gresiančios pandemijos. Tačiau JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) penktadienį pabrėžė, kad rizika gyventojams „lieka maža“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.