KU rektorius: Klaipėdos universiteto ligoninės nuostoliai mažesni nei nurodė A. Šimaitis

2024 m. rugpjūčio 21 d. 09:45
Klaipėdos universiteto (KU) rektorius Artūras Razbadauskas teigia, kad skelbiant Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) nuostolius įsivėlė klaida – jie yra mažesni, nei pateikia įstaigos direktorius Audrius Šimaitis, rašo „Vakarų ekspresas“.
Daugiau nuotraukų (1)
„Mūsų, kaip steigėjų, finansininkai peržiūrėjo KUL dokumentus, nuostoliai realiai tokie nėra kaip pateikė vadovas“, – portalui teigė A. Razbadauskas.
KUL situaciją analizuojantis rektorius neatskleidžia, kokie realūs KUL patirti nuostoliai, tačiau patikina, kad situacija stabilizuojasi.
Tuo metu A. Šimaitis dar liepą Seimo Sveikatos reikalų komitetui (SRK) nurodė, kad šiemet įstaigai trūksta maždaug 28 mln. eurų.
ELTA primena, kad pernai veiklą pradėjusi KUL, įkurta sujungus Klaipėdos universitetinę, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines, yra įsiskolinusi daugiau kaip 11 mln. eurų. Apie tai pranešė naujienų portalas LRT.
Audito metu nustatyta, kad 2022 metų pabaigoje buvo ženkliai padidinti darbuotojų darbo užmokesčiai. Tų metų sausio–spalio mėnesiais etatinio darbo užmokesčio priskaitymų vidurkis siekė kiek daugiau nei 1,9 mln. eurų, o tų pačių metų gruodį – daugiau nei 2,9 mln. eurų.
Taip pat audito metu klausimų sukėlė KUL darbuotojų grupės kelionė į Graikiją gegužės 28–birželio 3 dienomis. Iš viešosios įstaigos „Edukaciniai renginiai ir mokymai“ KUL tarptautinį profesinio mokymo renginį-profesinės kompetencijos tobulinimo seminarą įsigijo už 29 722 eurus.
Viešuosius pirkimus 2022 metais vertinę auditoriai taip pat nustatė neatitikimų tarp ligoninės planuotų ir realiai įvykdytų pirkimų. Pavyzdžiui, tais metais buvo suplanuota įvykdyti 200 pirkimų, o įvykdyta 590 pirkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.