SAM: sveikatos centrų vystymui planuojama skirti daugiau kaip 30 mln. eurų investicijų

Lietuvoje įsteigti savivaldybių sveikatos centrai, kurių vystymui numatyta skirti per 30 mln. eurų investicijų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Ligoninė<br>V.Balkūno nuotr.
Ligoninė<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2024, 2:42 PM

Ministerijos teigimu, šiomis lėšomis bus finansuojamas sveikatos centrų efektyvaus veiklos organizavimo ir įgyvendinimo užtikrinimas, mokymai, renginiai, koordinavimo gairių ir rekomendacijų parengimas.

Taip pat pagalba pacientams, sergantiems viena ar keliomis lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, bei specialistų, teikiančių reikalingas paslaugas, darbas ir įranga.

SAM išplatintame pranešime nurodoma, kad paraiškas finansavimui gauti savivaldybės teikia per Centrinę projektų valdymo agentūrą. Investicijos suplanuotos iš Europos socialinio fondo ir bendrojo finansavimo lėšų.

Sveikatos centrai teikia pirminės ir antrinės ambulatorinės sveikatos priežiūros, slaugos ir palaikomojo gydymo, dienos stacionaro, dienos chirurgijos, skubiosios medicinos pagalbos, stacionarinės sveikatos priežiūros, visuomenės sveikatos priežiūros ir kitas paslaugas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.