Šiaulietė slaugytoja pensininkės gyvenimą pradės nuo kelionės į Paryžių

2024 m. birželio 14 d. 17:04
Respublikinės Šiaulių ligoninės inf.
Respublikinės Šiaulių ligoninės Tuberkuliozės ir plaučių ligų klinikos bendrosios praktikos slaugytoją, slaugos administratorę Stefaniją Jatulevičienę gražiais žodžiais, nuoširdžiomis padėkomis, vasaros gėlių žiedais kolegos išlydėjo į užtarnautą poilsį. Nors Pulmonologijos skyriaus vedėja Virgainė Bielskienė sakė, kad Stefutė atrodo taip, lyg būtų priimama į darbą, o ne išleidžiama, tačiau realybė kita – patyrusi slaugytoja 40 pasiaukojančio darbo metų keičia į aktyvų ir turiningą poilsį, kurio startas – kelionė į Paryžių.
Daugiau nuotraukų (2)
Įgijusi medicinos sesers diplomą dvidešimtmetė Stefanija atėjo į anuometinį Tuberkuliozės ir plaučių ligų dispanserį. Iki šiol išliko atmintyje pirmoji pažintis su kolektyvu, pirmoji darbo diena. Po dešimties metų jauna medikė nusprendė keisti darbą ir išėjo dirbti į lopšelį-darželį.
Tačiau ilgiau neužtruko, po penkerių metų, būdama 35-erių, grįžo į ligoninę ir dirbo bendrosios praktikos slaugytoja, 17 metų – I Tuberkuliozės skyriaus slaugos administratore, kuris vėliau pervadintas Pulmonologijos skyriumi.
COVID-19 pandemijos metu Karščiuojančiųjų klinikoje buvo įkurtas Infekcinių ligų skyrius ir jam vadovauti ėmėsi jau keturis dešimtmečius ligoninėje dirbanti Stefanija. Per keturis dešimtmečius ligoninėje dirbanti medikė džiaugėsi, kad per visą pandemiją dirbdama su infekuotais ligoniais pati nesirgo, o vėliau tapo pirmąja medike ligoninėje, paskiepyta nuo koronaviruso.
Stefanija parodė pavyzdį – būti pirmąją. Ir ne tik skiepijantis. Darbe ji rodė pavyzdį – vadovavo slaugai, dirbo su pacientais.
Pulmonologijos skyriaus vedėja Virgainė Bielskienė neslėpė, jog net nesitiki, kad atėjo toks etapas, kai reikia atsisveikinti ir dėkojo už šiltumą, žmogiškumą, supratimą. Su visais Stefanija rado bendrą kalbą, su visais mokėjo bendrauti, žinojo visų charakterius. Vedėja palinkėjo susitikti ir dar ne kartą.
„Atrodo taip, lyg mes ją priimame į darbą, o ne išleidžiame. Bet taip nėra, todėl linkime daug šilumos namuose ir nepamiršti kolektyvo – ateiti į antruosius savo gyvenimo namus“, – kvietė vadovė ir įteikė Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus Mindaugo Pauliuko padėką už kruopštų, atsakingą, nuoširdų ilgametį darbą ir pasišventimą savo profesijai.
Gėlių puokštėmis ir nuoširdžiais žodžiais dėkojo kolegei ir visos ligoninės slaugos administratorės bei vyriausioji slaugos administratorė Sigita Klimavičienė, klinikos administracija ir dėkojo už tai, kad niekada nereikėjo pyktis, už stropumą, pasiaukojimą darbui ir norėjimą visą laiką būti pirma.
Dėkodama kolektyvui už tiek metų buvimo kartu Stefanija Jatulevičienė džiaugėsi sutikusi didžiulį būrį gerų žmonių. Per jos darbo ligoninėje metus pasikeitė keturi klinikos vadovai, trys skyriaus vedėjai, teko pažinti labai daug puikių gydytojų, slaugytojų. Ypač bendravimas su ligoninės darbuotojais išsiplėtė COVID-19 pandemijos laikotarpiu, kai teko su daug gydytojų susitikti, pažinti juos.
„Tas laikotarpis buvo sunkiausias iš visų darbo ligoninėje metų“, – prisiminė medikė apkabindama visus atsisveikinimui ir žadėdama dar ne kartą susimatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.