Panevėžyje nuteista kyšius medikams dalinusi įmonės atstovė

2024 m. birželio 12 d. 15:41
Lrytas.lt
Panevėžio apylinkės teismas tenkino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir kalta dėl papirkimo, dalyvaujant bendrininkų grupėje, pripažino medicinos įranga ir priemonėmis prekiaujančios įmonės padalinio vadovę G. D. Jai teismas skyrė galutinę 5 800 Eur baudą.
Daugiau nuotraukų (1)
Ši baudžiamoji byla buvo atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, kuris buvo atliekamas dėl sisteminės korupcijos sveikatos priežiūros įstaigų organizuojamuose viešuosiuose pirkimuose, dalyvaujant įmonėms, parduodančioms medicinos priemones ar įrangą. Iš viso buvo tiriama daugiau nei 130 nusikalstamos veikos epizodų.
Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinės tyrimų valdybos pareigūnai, o jį organizavo ir vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.
Bylos duomenimis, nuteista įmonės atstovė G. D., veikdama kartu su šios medicinos įranga prekiaujančios įmonės faktiniu vadovu ir akcininku bei darbuotoja, siekdami gydymo įstaigoms parduoti šios įmonės teikiamas medicinos priemones, susitarė ir davė gydytojams kyšius grynais pinigais už šių medicinos priemonių panaudojimą atliekant gydymo funkcijas ligoninėse.
Tyrime buvo nustatyta, kad medicinos įranga prekiaujančios įmonės atstovė, veikdama bendrininkų grupėje, susitardavo su konkrečiais gydytojais dėl kyšių davimo (po 40–60 eurų) už kiekvieną panaudotą iš įmonės įsigytą medicinos priemonę.
Įmonės atstovai, siekdami paveikti valstybės tarnautojams prilygintus asmenis – ligoninių gydytojus, kad pastarieji naudotų tik iš šios įmonės nupirktas medicinos priemones, trims gydytojams davė kyšius, kurių bendra suma siekė 3 700 eurų.
Kadangi šioje atskirtoje baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus G. D., taip pat jai prisipažinus dėl inkriminuojamų nusikalstamų veikų, baudžiamoji byla baigta priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą.
Šiame didelės apimties tyrime jau yra priimti 5 teismo baudžiamieji įsakymai ir 2 teismo nuosprendžiai. Iš viso nuteistiems asmenims skirta daugiau nei 145 tūkst. eurų baudų ir iš jų konfiskuota daugiau nei 30 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.