„Pacientės ranka tarytum apmirė“: Kauno medikai suprato – laiko nedaug

Skubiosios medicinos gydytojas – Lietuvoje gana jauna specialybė. Įkvėpiančia istorija iš šių medikų gyvenimo feisbuke pasidalijo Kauno klinikų skubios pagalbos skyriaus atstovai.

Kauno klinikos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno klinikos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno klinikos<br>Kauno klinikų nuotr.
Kauno klinikos<br>Kauno klinikų nuotr.
Kauno klinikos<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikos<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-05-08 10:01

„Neseniai į kitą ligoninę dėl nusilpusios rankos kreipėsi 60 metų moteris. Ten jai atliko galvos smegenų kompiuterinę tomografiją, tačiau nieko bloga nerado. Vis dėlto, įtardami insultą, kolegos pacientę atsiuntė pas mus – į Kauno klinikų skubios pagalbos skyrių

Apžiūrėjusi pacientę, mūsų gydytoja rezidentė Rytė Monterroso suprato, kad jai ne insultas, ir įtarė rankos kraujotakos sutrikimą. Ultragarso tyrimas įtarimą patvirtino – moteris judinti rankos nebegalėjo užsikimšus rankos kraujagyslėms. Dėl sutrikusios kraujotakos pacientės ranka tarytum apmirė“, – rašė medikai.

Tačiau medicinos rezidentei sėkmingai radus problemą, pacientė greitai iškeliavo į operacinę, ir kraujagyslės buvo atkištos.

„Ištikus tokiai būklei labai svarbus operatyvumas. 6 val. yra auksinis laikas per kurį reikia atstatyti kraujotaką, ir į tą laiką mes tilpome. Pacientės neprireikė rodyti neurologui, nes galėjome nustatyti, kad tai ne neurologinė problema. Taip sutaupėme laiko.

Tai tik vienas iš daugelio pavyzdžių, rodančių mūsų rezidentūros studijų teikiamas naudas pacientams, mūsų rezidentų žingeidumą ir analitinį mąstymą. Skubios pagalbos gydytojai įgyja daugelio medicinos sričių išmanymą, todėl paprasčiau žvelgti į žmogų kaip visumą ir greitai atrasti tikrąją negalavimo priežastį“, – istoriją apibendrino Kauno klinikų atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.