Skausmas varo į neviltį, bet medikai negydo lūžusio piršto: „Siaubas yra ta ligoninė“

Šilutės ligoninės medikai iš pradžių nepastebėjo piršto lūžio, o vėliau nesuteikė pagalbos, tikina Viktoras. „Man niekas nepadeda, o lūžusį pirštą skauda“, – skundžiasi vyras.

Šilutės ligoninės medikai iš pradžių nepastebėjo piršto lūžio, o vėliau nesuteikė pagalbos, tikina Viktoras.<br>lrytas.lt koliažas
Šilutės ligoninės medikai iš pradžių nepastebėjo piršto lūžio, o vėliau nesuteikė pagalbos, tikina Viktoras.<br>lrytas.lt koliažas
Šilutės ligoninė<br>Šilutės ligoninės nuotr.
Šilutės ligoninė<br>Šilutės ligoninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-03 20:02

Negauna siuntimo

Prieš kelis mėnesius Viktoras darbavosi pas ūkininką, kai įvyko nelaimingas atsitikimas – metalo skeveldra sužeidė dešinės rankos pirštą. Šilutės ligoninėje vyrui suteikta skubi pagalba, medikai diagnozavo lūžį.

Gydytojai pirštą sugipsavo ir paleido Viktorą namo. Tačiau plaštakos skausmas ir atsiradęs gumbas vyrui nedavė ramybės. Kovo 20 d. toje pačioje Šilutės ligoninėje jam vėl atliktas rentgeno tyrimas.

„Padarė nuotrauką. Turiu dokumentus, juodu ant balto parašyta, kad yra lūžis, nesugijęs kaulas“, – lrytas.lt sakė Viktoras.

Pasak jo, paaiškėjo, kad nelaimingas atsitikimas lėmė du lūžius – vienas sugijo, o antro skubią pagalbą suteikę gydytojai nepamatė.

Tačiau, kaip skundėsi vyras, šįsyk pagalba suteikta jam nebuvo. „Niekas negipsavo, nebintavo ir toliau nežiūrėjo“, – teigė Viktoras.

Bėda, kad šeimos gydytojas atostogauja. Todėl nėra, kas parašytų siuntimą antrinio lygio specialistui, paaiškino vyras.

„Skambinau į Šilutės ligoninę. Sakė, kad viena daktarė labai daug pacientų turi, siuntimų pas ortopedą-traumatologą nėra. Ką man daryti toliau? Gaunasi pasiūlymas eiti į visas keturias puses“, – piktinosi į keblią situaciją papuolęs Viktoras.

„Kiek galima kentėti skausmą?“, – pridūrė jis ir paaiškino pagalbos į žiniasklaidą kreipęsis iš nevilties.

„Siaubas yra ta ligoninė“, – konstatavo pašnekovas.

Ligoninė: sprendžia šeimos gydytojas

Komentaro dėl situacijos lrytas.lt kreipėsi į Šilutės ligoninę. Jos atstovai nurodė, kad antrinio lygio gydytojo radiologo konsultacija VšĮ Šilutės ligoninėje pacientui buvo suteikta, vadovaujantis siuntimu, išrašytu gydytojo, dirbančio pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC).

Pasiteiravus, kodėl šiuo atveju po papildomo ištyrimo pacientas nebuvo nukreiptas tolesniam gydymui, ligoninės atstovai nurodė, kad gavus gydytojo radiologo išvadas, dėl būtinumo išrašyti siuntimą tolimesnėms specialistų konsultacijoms, sprendžia ne jis, o pacientą tyrimui siuntęs gydytojas.

„Jeigu šeimos gydytojo atostogų metu pacientui reikalinga jo konsultacija, pacientas turi kreiptis į pirminės sveikatos priežiūros centrą, prie kurio yra prisirašęs. Šeimos gydytojo atostogų metu pacientui turi būti suteikta galimybė konsultaciją gauti pas kitą (pavaduojantį) gydytoją.

Balandžio 3 dienos 8 val. duomenimis, kurie viešai skelbiami ir išankstinės registracijos portale esveikata.lt, laukimo eilių pas gydytojus traumatologus VšĮ Šilutės ligoninėje nebuvo. Pacientai galėjo rinktis iš 161-o laisvo registracijos laiko pas penkis gydytojus traumatologus“, – nurodoma gydymo įstaigos komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.